NRK Meny
Normal

Zuccarello (171 cm): - Har fått høre at jeg var for liten

Mats Zuccarello Aasen (23) vet han i utgangspunktet har de fysiske forutsetningene mot seg i verdens tøffeste hockeyliga. Det jobber han aktivt med å snu til noe positivt.

Video Zucca er liten, men har riktig holdning

Nordmannen har imponert voldsomt etter at han fikk sjansen i en av verdens største ishockeyklubber, New York Rangers, lille julaften i fjor.

På 20 kamper har han plukket 13 poeng, og han har i tillegg scoret på fire av de fem straffeslagene han har forsøkt seg på.

Mens kjæresten Karoline Søgaard lager pizza til norsk-italieneren, inviterer Zuccarello NRK inn i leiligheten på Manhattan i New York. I den dype sofaen reflekterer han over hvordan det er å være minstemann på laget.

I en fysisk krevende idrett har han nemlig stadig fått høre at han er for liten til å lykkes blant de store. De siste to månedene har han imidlertid gjort akkurat den ”myten” om hockeyspillernes fysikk til skamme.

Hva imponerer deg mest med Mats Zuccarello Aasen? Diskutér nederst i saken!

Ble stjerne i Sverige

- Siden jeg var ung har jeg fått høre at jeg var for liten til å spille i eliteserien i Norge. Så fikk jeg høre at jeg var for liten til å klare meg i Sverige, sier Zuccarello Aasen, som ble ”årets nykommer” i den svenske eliteserien i debutsesongen.

Året etter ble han den beste poengplukkeren i hele ligaen, noe som var avgjørende for at han har fått muligheten i NHL denne sesongen. Men også før NHL-debuten fikk han høre at det kunne bli i tøffeste laget for ham fysisk.

- I år fikk jeg høre at det kunne bli vanskelig. Så det er kult å ha spilt her og vist at det går an å klare det selv om man ikke er to meter og veier 110 kilo, sier han.

Annen hockey: Svensk hockeylegende gjør comeback

Zuccarello Aasen

Da Mats Zuccarello Aasen spilte i Frisk Asker kjempet klubben helt i toppen av eliteserien. Her fra NM-finalen i 2008.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Snus til noe positivt

De stadige antydningene om at han er for liten, har nordmannen i stedet forsøkt å snu til noe som kan inspirere ham.

- Det er inspirasjon når man hører at man ikke kan klare noe. Også kan man vise at de har ikke rett, sier han.

Treneren imponert

John Tortorella

Rangers-trener John Tortorella.

Foto: Mary Altaffer / AP

Zuccarello Aasens måte å takle overgangen til NHL på har imponert også Rangers-boss John Tortorella.

- Jeg liker at han har en tro på seg selv og at han tror kan få dette til. Jeg tror Mats har en personlighet der han tenker ”jeg skal vise dere”. Jeg tror det er viktig for en fyr som ikke er fysisk større, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm