Hopp til innhold

Zucca med nådeløs selvkritikk: – Jeg har ikke vært profesjonell nok

LAS VEGAS/OSLO (NRK): Mats Zuccarello (31) er trolig på vei bort fra New York Rangers. Dét takler nordmannen dårlig.

FRUSTRERT: Mats Zuccarello innrømmer at han har slitt på isen etter at overgangsryktene begynte å florere.

– Jeg har spilt «ræva», tenkt for mye og latt det gå utover spillet mitt, sier Mats Zuccarello etter New York Rangers' tredje strake tap.

31-åringen sitter i en tom garderobe når NRKs reporter kommer inn etter 2–4-tapet for Vegas Golden Knights. Nordmannen hadde én målgivende, men er langt fra fornøyd.

Tidligere sesonger har han vært i toppen av målpoeng-statistikken i Rangers. Nå står han med fire mål og elleve målgivende pasninger på 29 kamper denne sesongen. En sesong som har vært tung, både for han selv og laget.

– Det er tøffe tider nå. Det har vært tøft hele sesongen, egentlig, innrømmer Zuccarello.

Predators Rangers Hockey

SLITER: «Zucca» er på åttendeplass på Rangers' interne målpoengstatistikk.

Foto: Frank Franklin II / AP

– Bør byttes bort fortest mulig

I nesten et år har det vært spekulert i om Rangers vil kvitte seg med den norske NHL-proffen til fordel for yngre talenter. En drøy måned før overgangsvinduet stenger (25. februar), og etter det som har vært blant Zuccarellos svakeste sesonger i NHL, er ikke ryktene blitt færre.

Colin Stephenson

RANGERS-REPORTER: Colin Stephenson.

Foto: Zdenek Matejovsky / NRK

New York Post-spaltist Larry Brooks skrev søndag at det er på tide at Rangers bytter bort nordmannen. Det mener også Colin Stephenson som dekker Rangers tett for Newsday Sports.

– Hvis situasjonen plager ham så mye som han sier den gjør, tror jeg det er best for alle parter om han blir byttet bort så fort som mulig, sier Stephenson til NRK.

– Ikke profesjonell nok

Til tross for at Zuccarello har fått lang erfaring fra ishockey på verdens høyeste nivå, har han ikke klart å ignorere ryktestormen rundt hans fremtid i New York.

– Jeg har ikke vært profesjonell nok og har latt hele situasjonen gå til hodet mitt. Jeg sier til meg selv at det er noe jeg ikke får styrt, men jeg er bare et menneske, og iblant lar man seg påvirke og da går det utover spillet.

– Det hjelper hverken meg eller laget mitt, så det må være skjerpings nå, sier han.

Zuccarello forteller at han naturligvis har tenkt mye på situasjonen og en mulig overgang fra NHL-klubben.

– Men om jeg er klar for det eller ikke, får jeg ta som det kommer.

Elsket av fansen

Ifølge Brooks ønsket Rangers å bytte bort nordmannen allerede forrige sesong, men i mangel på gode nok bud beholdt de 31-åringen.

Denne sesongen har Zuccarello vært plaget av en lyskestrekk og ikke levert som fansen er vant til. Nordmannen er likevel en favoritt blant Rangers-fansen, og har stor respekt i spillergruppa, påpeker Stephenson.

– Han er fremdeles en fantastisk spiller. Fansen elsker ham, og i garderoben har han stor tyngde. Han vil bli savnet, sier Newsday Sport-reporteren.

Predators Rangers Hockey

POPULÆR: Mats Zuccarello er elsket av fansen og respektert blant Rangers-spillerne.

Foto: Frank Franklin II / AP

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal