Hopp til innhold

Målvakten fikk sin revansje

Roberto Luongo hadde sluppet inn 12 ål på de to siste kampene mot Boston. I natt holdt han nullen og hjalp Vancouver et steg nærmere sin aller første Stanley Cup-tittel.

Roberto Luongo

Roberto Luongo fikk sin etterlengtede revansje da han holdt buret reint etter 12 baklegngs på to kamper

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Med 1-0-seier hjemme i OL-byen tok Vancouver ledelsen 3-2 i best av sju-serien i finalen. Det betyr at de bare trenger én seier til for å sikre seg ishockeyens mest berømte og prestisjefylte "bøtte".

For etter 1-8 og 0-4 i bortekampene på USAs østkyst valgte Luongo å nullstille seg.

- Stengte verden ute

- Jeg tok på meg hette og headsett for å stenge verden ute. Jeg ville verken se eller høre hva andre sa. Da kunne jeg fokusere på meg selv og på denne kampen, fortsalte Luongo etter sin strålende kamp.

Han takket også publikum i den ishockey-gale kanadiske byen for å ha fått muligheten til å gjemme seg litt bort etter de to fryktelige kampene i Boston.

Luongo var også mannen som sto i mål da Canada tok OL-gull på hans egen hjemmebane i februar i fjor. Nå reddet han alle Bostons 31 skudd på mål, inkludert flere i kampens siste minutt da Boston spilte seg til store sjanser til utlikning og tilleggstid.

Én kamp fra tittelen

Maxim Lapierre scoret det avgjørende målet 4.35 ut i siste periode. Nå er Vancouver bare én kamp fra cup-tittelen.

Bostos trener Claude Julien innrømmet at Vancouver fredag var et bedre lag.

- Luongo var helt avgjørende, og i dag var han meget god. Vi fikk aldri til å teste ham hardt nok, sa Julien.

Men neste kamp går i Boston, der Vancouver altså har trynet skikkelig i de kampene som er spilt hittil.

Mye kan derfor tyde på at avgjørelsen ikke faller før i sjuende og siste kampen i Vancouver onsdag.

Siste nytt

 • Allardyce fortsetter ikke i Leeds

  Trenerveteranen Sam Allardyce får ikke forlenget sin tid i Leeds etter nedrykket fra Premier League. Han fikk fire kamper som sjef for de hvitkledde.

  Allardyce ble hentet inn for spanjolen Javi Gracia tidlig i mai og fikk jobben med å redde plassen i toppdivisjonen. Det greide han ikke, og Leeds må ta turen ned til mesterskapsserien etter tre sesonger i det beste selskap i engelsk fotball.

  På sine nettsider opplyser Leeds at Allardyce ikke blir med videre neste sesong.

  – Vi ønsker å takke Sam for at han var modig nok til å steppe inn og gjøre alt han kunne for å redde oss. Dessverre gikk det ikke slik, sier Leeds-direktør Angus Kinnear.

  Klubben opplyser videre at de håper å ha ny hovedtrener på plass i løpet av få uker.

  (NTB)

  yuCUrHvj8R0
  Foto: Reuters
 • Langløpet Marcialonga kommer til Bodø

  Det verdenskjente langrennsløpet Marcialonga skal neste år ha premiere på nyvinningen Marcialonga Arctic Ski Race i Bodø. Det skal bli en årlig begivenhet.

  Marcialonga Arctic Ski Race er ment som søsterløp til det allerede etablerte Marcialonga-løpet i Italia som arrangeres for 50. gang i januar 2024.

  – Vi har hatt mange flinke nordmenn i løypene våre opp gjennom tidene og vi vil gjerne ha flere. Norge er verdens beste skinasjon, og vi vil bidra til å rekruttere flere unge skiløpere. Det tror vi Marcialonga Arctic Ski Race Norway kan bidra til, sier Marcialonga-sjef Angelo Corradini i en uttalelse.

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste