Normal

Bronse-Svendsen bekrefter: – Mitt siste OL

PYEONGCHANG (NRK): Landslagstreneren Siegfried Mazet håper «mesterhjernen i laget» ikke avslutter OL-karrieren i Sør-Korea, men Emil Hegle Svendsen har bestemt seg.

Siegfried Mazet

VIL HA MED SVENDSEN: Landslagstrener Siegfried Mazet sier han håper Emil Hegle Svendsen fortsetter i flere år til.

Foto: Francois-xavier Marit / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Han har nivået som kreves for å holde på i både ett, to, tre og fire år til, sier trener Siegfried Mazet om søndagens bronsevinner i OL.

– Kan han holde på helt til neste OL?

– Han holder i hvert fall nivået hvis han selv ønsker å konkurrere. Han er mesterhjernen i laget. Jeg krysser fingrene for at han fortsetter, sier treneren.

Men slik blir det ikke.

– Ikke avgjort

Den store snakkisen etter Emil Hegle Svendens OL-bronse søndag, hans sjette OL-medalje totalt, var om 32-åringen kommer til å legge opp.

– Det er vel ikke helt avgjort hva det blir til på det området, sa Svendsen selv først før han slo fast at det hvert fall ikke blir flere OL - blant annet i en Instagram-post.

Han har flere ganger hintet til at han snart kommer til å legge opp. Allerede høsten for tre år siden sa Svendsen til NRK at han vurderte å legge opp etter VM i Holmenkollen samme vinter.

– Det var det nok. Det kan jeg si med ganske stor sikkerhet. Derfor er det ekstra deilig å få med seg medalje, på spørsmål om dette var hans siste individuelle OL-renn.

Martin Fourcade og Emil Hegle Svendsen

STJERNER: Olympisk mester på fellesstarten, Martin Fourcade (t.v), og bronsevinner Emil Hegle Svendsen har hatt mange harde dueller i løpet av karrieren. Nå spørs det hvor mange flere det blir. Tyske Simon Schempp tok sølvet på fellesstarten.

Foto: Franck Fife / AFP

– Kan det også ha vært din siste individuelle mesterskapsmedalje?

– Jeg har ikke tenkt at det er det, egentlig. Det siste året har det vært veldig moro å holde på med skiskyting igjen. Man begynner å lure litt nå som det har gått så «trått», men det er fortsatt moro å være med. Og jeg er bare 32 år. Det er mange som er eldre enn meg som tar medaljer både i langrenn og skiskyting.

– Slengt fra side til side

Men treneren mener altså at han har god grunn til å fortsette.

Svendsen har tatt individuell medalje i hvert OL siden Vancouver for åtte år siden. For nøyaktig fire år siden tok han OL-gull på samme distanse som han spurtet inn til bronse på søndag; fellesstart. Men tiden mellom de to mesterskapene har tidvis vært blytung.

– Når du er motgang og strever tenker du på å gi deg. Da er det vanskelig. Men når det går bra, som i dag blir du en annen person. Da får du tilbake den gode følelsen.

– Du blir liksom slengt fra den ene siden til den andre med tanke på fremtiden. Så det er vanskelig.

Emil Hegle Svendsen

TENKER: Emil Hegle Svendsen har ikke bestemt seg for om han fortsetter karrieren etter årets sesong.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

OL-bronsen kan avgjøre karrieren

På den siste og avgjørende runden søndag viste Svendsen gode, gamle takter da han først gikk fra tyske Benedikt Doll og så spurtslo den andre tyskeren han kjempet mot; Erik Lesser.

Medaljen kan vise seg å være forskjellen på om han legger opp eller fortsetter karrieren.

– Det betyr nok ganske mye. Det er stor forskjell på det. Det gir motivasjon å kjempe om medalje for det er det OL handler om. Det er fint å pynte på den statistikken på slutten av karrieren, sier Svendsen.

Så spørs det hvor fort den slutten kommer.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal