Vil vurdere karriereslutt etter Kollen-VM

VAL SENALES (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) jobber hardt mot VM i Holmenkollen. Men han er usikker på om han kommer til å satse videre etter mesterskapet om fire måneder.

Svendsen

I TENKEBOKSEN: Emil Hegle Svendsen er toppmotivert før et mesterskap på hjemmebane, men er veldig usikker på hva som skjer etter VM i Holmenkollen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen har vært Norges mestvinnende skiskytter siden 2010, da han tok sitt første OL-gull. Nå venter hans første mesterskap på hjemmebane i Holmenkollen om fire måneder.

Da blir det en vurdering om nok er nok.

– Motivasjonen og iveren etter å bli bedre, styrer alt. Man må ha det hundre prosent. Gløden og gnisten må være der. Vi får se etter VM om jeg er mett eller om jeg fortsatt har gnisten som jeg har nå, sier Svendsen til NRK.

– Oppleved mye

Skjelbreid

FORSTÅR UTFORDRINGEN: NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Emil Helge Svendsen mener han har tatt et oppgjør med seg selv etter den skuffende fjorårssesongen. Da slet han med motivasjonen. Men etter forrige sesong ga han seg selv et ultimatum.

– Jeg har vært i toppen lenge og har på en måte opplevd mye selv om jeg er 30 år. Da er det enten å legge skiene på hylla eller ta nytt tak og få et nytt løft. Å jage den fremgangen jeg tror har fått, sier Svendsen.

Svendsen sier han bare tar én sesong av gangen. Han forteller at han allerede etter gullene i Sotsji-OL var inne på tanken om å legge opp. Da fortsatte han til tross for labrere motivasjon i ett år.

Nå er han tydelig på at satsingen er en helt annen. Men han sier ting må stemme etter VM for at karrieren skal fortsette mot OL om to år.

På direkte spørsmål om dette kan bli hans siste sesong, svarer Svendsen:

– Ja. Men det er ikke noe jeg tenker på. Nå er det full gass frem mot VM og sesongen som kommer, sier Svendsen.

– Vil være en nedtur

Ole Einar Bjørndalen har i to år sagt at VM-sesongen blir hans siste sesong. Dersom Svendsen finner ut at nok er nok, forsvinner i så fall de to største norske skiskytterne gjennom tidene samtidig.

– Det vil i så fall være en nedtur for norsk skiskyting. De er to av de mest markante i skiskyting. På herrelaget har selvfølgelig andre løpere med brødrene Bø. Men særlig Emil har vært en bauta i norsk skiskyting i det siste og han er veldig viktig innad i laget, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

NRK-kollega Liv Grete Skjelbreid skjønner tankene til Emil Hegle Svendsen. Hun er klar på at motivasjonen må være hundre prosent og at familie og venner må ofres en periode dersom Svendsen ønsker å fortsette å vinne VM og OL-gull.

– Uansett hva som skjer etter VM, håper jeg at de yngre utøverne nå følger med på Emil fremover og ser den voldsomme jobben som kreves, sier Skjelbreid.

Siste nytt

  • Stor Korea-sjanse

    Min-Ji smeller ballen i nettveggen frå skrått hald. Der var det nær utlikning, og sjansen kom etter koreansk frispark frå 25 meter. Korea med nytt frispark like etter, men den blir blåst over.

  • - Dårlegaste omgang av Norge

    – Dette er den dårlegaste omgangan av Norge så langt i VM, seier NRK-kommentator Olav Traaen. Korea leier skotstatstikken 11-2 etter 36 minutt. Men det er framleis 1-0 til Norge.

  • Korea overtar

    Etter den gode norske opninga har Sør-Korea kome tilbake og overtatt spelet. 25 minutt er spela, og det er framleis 1-0 til Norge. – Vi slit mot dei raske koreanarane, seier NRK-ekspert Morten Morrisbak Skjønsberg.

Sendeplan

Kl. Program Kanal