Vil vurdere karriereslutt etter Kollen-VM

VAL SENALES (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) jobber hardt mot VM i Holmenkollen. Men han er usikker på om han kommer til å satse videre etter mesterskapet om fire måneder.

Svendsen

I TENKEBOKSEN: Emil Hegle Svendsen er toppmotivert før et mesterskap på hjemmebane, men er veldig usikker på hva som skjer etter VM i Holmenkollen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen har vært Norges mestvinnende skiskytter siden 2010, da han tok sitt første OL-gull. Nå venter hans første mesterskap på hjemmebane i Holmenkollen om fire måneder.

Da blir det en vurdering om nok er nok.

– Motivasjonen og iveren etter å bli bedre, styrer alt. Man må ha det hundre prosent. Gløden og gnisten må være der. Vi får se etter VM om jeg er mett eller om jeg fortsatt har gnisten som jeg har nå, sier Svendsen til NRK.

– Oppleved mye

Skjelbreid

FORSTÅR UTFORDRINGEN: NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Emil Helge Svendsen mener han har tatt et oppgjør med seg selv etter den skuffende fjorårssesongen. Da slet han med motivasjonen. Men etter forrige sesong ga han seg selv et ultimatum.

– Jeg har vært i toppen lenge og har på en måte opplevd mye selv om jeg er 30 år. Da er det enten å legge skiene på hylla eller ta nytt tak og få et nytt løft. Å jage den fremgangen jeg tror har fått, sier Svendsen.

Svendsen sier han bare tar én sesong av gangen. Han forteller at han allerede etter gullene i Sotsji-OL var inne på tanken om å legge opp. Da fortsatte han til tross for labrere motivasjon i ett år.

Nå er han tydelig på at satsingen er en helt annen. Men han sier ting må stemme etter VM for at karrieren skal fortsette mot OL om to år.

På direkte spørsmål om dette kan bli hans siste sesong, svarer Svendsen:

– Ja. Men det er ikke noe jeg tenker på. Nå er det full gass frem mot VM og sesongen som kommer, sier Svendsen.

– Vil være en nedtur

Ole Einar Bjørndalen har i to år sagt at VM-sesongen blir hans siste sesong. Dersom Svendsen finner ut at nok er nok, forsvinner i så fall de to største norske skiskytterne gjennom tidene samtidig.

– Det vil i så fall være en nedtur for norsk skiskyting. De er to av de mest markante i skiskyting. På herrelaget har selvfølgelig andre løpere med brødrene Bø. Men særlig Emil har vært en bauta i norsk skiskyting i det siste og han er veldig viktig innad i laget, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

NRK-kollega Liv Grete Skjelbreid skjønner tankene til Emil Hegle Svendsen. Hun er klar på at motivasjonen må være hundre prosent og at familie og venner må ofres en periode dersom Svendsen ønsker å fortsette å vinne VM og OL-gull.

– Uansett hva som skjer etter VM, håper jeg at de yngre utøverne nå følger med på Emil fremover og ser den voldsomme jobben som kreves, sier Skjelbreid.

Siste nytt

 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal