NRK Meny
Normal

Vil vurdere karriereslutt etter Kollen-VM

VAL SENALES (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) jobber hardt mot VM i Holmenkollen. Men han er usikker på om han kommer til å satse videre etter mesterskapet om fire måneder.

Svendsen

I TENKEBOKSEN: Emil Hegle Svendsen er toppmotivert før et mesterskap på hjemmebane, men er veldig usikker på hva som skjer etter VM i Holmenkollen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen har vært Norges mestvinnende skiskytter siden 2010, da han tok sitt første OL-gull. Nå venter hans første mesterskap på hjemmebane i Holmenkollen om fire måneder.

Da blir det en vurdering om nok er nok.

– Motivasjonen og iveren etter å bli bedre, styrer alt. Man må ha det hundre prosent. Gløden og gnisten må være der. Vi får se etter VM om jeg er mett eller om jeg fortsatt har gnisten som jeg har nå, sier Svendsen til NRK.

– Oppleved mye

Skjelbreid

FORSTÅR UTFORDRINGEN: NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Emil Helge Svendsen mener han har tatt et oppgjør med seg selv etter den skuffende fjorårssesongen. Da slet han med motivasjonen. Men etter forrige sesong ga han seg selv et ultimatum.

– Jeg har vært i toppen lenge og har på en måte opplevd mye selv om jeg er 30 år. Da er det enten å legge skiene på hylla eller ta nytt tak og få et nytt løft. Å jage den fremgangen jeg tror har fått, sier Svendsen.

Svendsen sier han bare tar én sesong av gangen. Han forteller at han allerede etter gullene i Sotsji-OL var inne på tanken om å legge opp. Da fortsatte han til tross for labrere motivasjon i ett år.

Nå er han tydelig på at satsingen er en helt annen. Men han sier ting må stemme etter VM for at karrieren skal fortsette mot OL om to år.

På direkte spørsmål om dette kan bli hans siste sesong, svarer Svendsen:

– Ja. Men det er ikke noe jeg tenker på. Nå er det full gass frem mot VM og sesongen som kommer, sier Svendsen.

– Vil være en nedtur

Ole Einar Bjørndalen har i to år sagt at VM-sesongen blir hans siste sesong. Dersom Svendsen finner ut at nok er nok, forsvinner i så fall de to største norske skiskytterne gjennom tidene samtidig.

– Det vil i så fall være en nedtur for norsk skiskyting. De er to av de mest markante i skiskyting. På herrelaget har selvfølgelig andre løpere med brødrene Bø. Men særlig Emil har vært en bauta i norsk skiskyting i det siste og han er veldig viktig innad i laget, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

NRK-kollega Liv Grete Skjelbreid skjønner tankene til Emil Hegle Svendsen. Hun er klar på at motivasjonen må være hundre prosent og at familie og venner må ofres en periode dersom Svendsen ønsker å fortsette å vinne VM og OL-gull.

– Uansett hva som skjer etter VM, håper jeg at de yngre utøverne nå følger med på Emil fremover og ser den voldsomme jobben som kreves, sier Skjelbreid.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal