NRK Meny
Normal

- Det er fryktelig varmt

På løpernes ferd mot Sparta har temperaturen kommet opp i 27 grader midt på formiddagen.

Starten på Spartathlon

350 spente løpere venter på startskuddet. 246 km venter

Foto: Vibeke Undhjem / NRK

Det er noen garder varmere enn de 25 gradene som var meldt til tross for at det er litt overskyet. Og litt varmere enn løperne setter pris på.

Etter omtrent 45 kilometer av løpet, med nesten fem maraton igjen å løpe gir Geir Frykholm uttrykk for at han kjenner temperaturen.

- Det er fryktelig varmt, roper han til NRK`s reporter.

Startet i grålysningen

I grålysningen klokken sju fredag morgen la de 350 sparthathlon-løperne i vei på de 246 kilometerne fra Athen til Sparta.

Like nedenfor Akropolis var det en spesiell stemning i morgentimene. Før solen hadde stått opp, samlet Spartathlon-deltakerne seg i startområde. Noen har løpt og fullført før, som norske Geir Frykholm og Eiolf Eivindsen. Andre står overfor sin livs løpetur for første gang, som Frode Andersson.

Nordmenn i Spartathlon

Eiolf Eivindsen, Frode Anderson og Geir Frykholm klare til start

Foto: Vibeke Undhjem / NRK

- Gleder meg til fullmåne

Minutter før start sier Frykholm at han gleder seg til å komme i gang.

- Jeg gleder meg, spesielt til nattløpingen, natt til lørdag. Det blir fullmåne, og det er helt fantastiske omgivelser å løpe i. Hvis jeg holder ut helt til natta da, flirer han.

Geir Frykholm

Geir Frykholm tar inn næring

Foto: Vineke Undhjem / NRK

- Har du sovet godt?

- Jeg har i alle fall sovet og fått hvile.

- Hva er delmålene i starten?

- Det første er å løpe en maraton på fire timer, deretter å komme meg til det første store sjekkpunktet i Korinth etter åtte mil, forklarer Frykholm.

Les mer om Spartathlon:

Startet ved daggry

(saken fortsetter under kartet)

Kart over Spartathlon (faksimile fra hjemmesiden)

Løpet går fra Athen til Sparta i Hellas - 246 km

Mange nysgjerrige publikummere hadde møtt fram for å sende løperne av gårde. De deltok i den kollektive nedtellingen fra ti til en, og så var de 350 deltakerne i gang med manndomsprøven.

En politieskorte fulgte løperne det første stykket gjennom Athens gater. Og dagslyset viser seg for første gang omtrent akkurat i det starten går. Det skal bli både mørkt, lyst igjen og gå mot enda en ny natt før de siste er i mål.

Løpet tilsvarer nesten seks vanlige maratonløp.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal