Hopp til innhold

Vladimirs blåskjell

Lag smakfulle middelhavsblåskjell til middag eller som kveldskos.

Blåskjell
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

I vår formiddagssending onsdag laget programleder Kjell Pedersen sjømat sammen den kroatiske kokken Vladimir Matic.

Det ble blåskjell på middelhavsvis.

Her får du oppskriften på den smakfulle retten, som passer både til middag og til kveldskos.

Vladimirs blåskjell:

* 1 kg. levende blåskjell

* 1 rød paprika

* 1 grønn paprika

* 1 stor kepa løk

* 2 fedd hvit løk

* 1 dl oliven olje

* ½ ts. knust chilli

* 50 gr. Parmaskinke

* 50 gr. Chorizo pikante

* hakket persille

* 2 dl. hvitvin (tørr)

* 100 gr Ajvar

Slik gjør du:

Ha oliven olje i en kjele, fres paprika og løk, tilsett kuttet parma skinke, chorizo pølse og chilli. Tilsett ajvar.

Rens blåskjell, press hvitløk og bland alt sammen. Hell hvitvin over. Sett lokk på, vent til blåskjellene åpner seg. Til slutt dryss persille over og server blåskjellene med varme baguetter. Eller toscansk brød laget på durum hvete.

PS: Husk alltid å sjekke om blåskjellene er friske.

Gå inn på Matportalen.no eller sjekk NRKs tekst-tv side 588.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,58 kr
Dyrest kl. 20 2,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %