I vår formiddagssending onsdag laget programleder Kjell Pedersen sjømat sammen den kroatiske kokken Vladimir Matic.
Det ble blåskjell på middelhavsvis.
Her får du oppskriften på den smakfulle retten, som passer både til middag og til kveldskos.
Vladimirs blåskjell:
* 1 kg. levende blåskjell
* 1 rød paprika
* 1 grønn paprika
* 1 stor kepa løk
* 2 fedd hvit løk
* 1 dl oliven olje
* ½ ts. knust chilli
* 50 gr. Parmaskinke
* 50 gr. Chorizo pikante
* hakket persille
* 2 dl. hvitvin (tørr)
* 100 gr Ajvar
Slik gjør du:
Ha oliven olje i en kjele, fres paprika og løk, tilsett kuttet parma skinke, chorizo pølse og chilli. Tilsett ajvar.
Rens blåskjell, press hvitløk og bland alt sammen. Hell hvitvin over. Sett lokk på, vent til blåskjellene åpner seg. Til slutt dryss persille over og server blåskjellene med varme baguetter. Eller toscansk brød laget på durum hvete.
PS: Husk alltid å sjekke om blåskjellene er friske.
Gå inn på Matportalen.no eller sjekk NRKs tekst-tv side 588.