Hopp til innhold

Stine Sofies stiftelse takker nei til russelåtpenger

Stine Sofies stiftelse takker nei til russelåtpengene fra Solguden og Mannen. Det opplyser Ada Sofie Austegard etter møtet med produsentene bak russelåten «Playboy 2017». Begge parter er enige om at teksten er for drøy.

Solguden og Mannen besøker Ada Sofie Austegard

Benjamin Strand (t.h.) og Lasse Hagejordet, som utgjør duoen Solguden og Mannen, møtte i generalsekretær Ada Sofie Austegard i Stine Sofies stiftelse for å få mer kunnskap om overgrep mot barn.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Låten «Playboy 2017» har skapt reaksjoner fordi den opprinnelige teksten skildret seksuelle handlinger med mindreårige. I ettertid ble teksten endret, og produsentduoen sa de ville gi Stine Sofie-stiftelsen i Grimstad 5000 kroner per russelåt de lager.

Men generalsekretær Ada Sofie Austegard i stiftelsen sa klart ifra at de i alle fall ikke ville ta imot penger før de hadde et møte med skaperne av russelåten.

I dag besøkte Benjamin Strand og Lasse Hagejordet, som utgjør duoen Solguden og Mannen, stiftelsen og fikk mer kunnskap om overgrep mot barn.

– Strider mot våre verdier

Etter møtet opplyste Ada Sofie Austegard at stiftelsen takker nei til penger fra duoen. Hun synes tekstene deres er for langt fra det stiftelsen står for.

– Det var ikke en vanskelig avgjørelse. Tekstene strider mot stiftelsens verdier, sier Ada Sofie Austegard.

Hun sier de hadde en god dialog og et godt møte i dag.

– Vi håper fortsatt at vi kan holde kontakten og se på tekstene som kommer til neste år, og håpe på en endring, sier Austegard.

Hun forteller at de har fått tilbakemeldinger fra folk om at dette er penger de ikke burde ta imot.

Solguden og mannen Ada Sofie Austegard

Solguden og mannen møtte Ada Sofie Austegard.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Sterke inntrykk

Solguden og mannen er enige og sier til NRK at de forstår hvorfor ikke Stine Sofies stiftelse vil ha pengene, og legger til at de har lært mye av møtet.

– Møtet med Ada Sofie og senteret her i Grimstad har gjort et sterkt inntrykk på oss, sier Benjamin Strand og Lasse Hagejordet.

De har fått høre om arbeidet mot vold mot barn og tror de vil endre stilen sin noe i fremtiden.

– Vi har fått innsikt av et samfunnsproblem som er i skyggen, men som burde bli en større del av den offentlige debatten, sier Hagejordet.

– Det er veldig forståelig at de takker nei til gaven vår, siden sangen vår ikke samsvarer med det som stiftelsen jobber mot. Dette vil bety at vi vil tenke mer over hva vi skriver, sier Strand.

– Vi har vært for drøye, sier de.

– Et stort feilgrep

Duoen laget den omstridte låten på oppdrag fra en russebuss i Bergen. Medlemmene av den bergenske russebussen «Playboy 2017» tok i ettertid avstand fra russelåten de fikk laget. Samtidig brøt de samarbeidet med låtskriverne.

I et tidligere intervju med NRK uttalte produsentene at musikk og tekst ble til i et tett samarbeid med oppdragsgiverne.

– Det var et stort feilgrep og lite gjennomtenkt. Derfor har vi forsøkt å ordne opp i det så raskt som mulig i ettertid. Samtidig ønsker russen låter som er drøyere og drøyere. De ønsker tydeligvis låter som er mer populære enn andre, sa Hagejordet og Strand.

null
Spiller nå
Er bunaden din klar til 17. mai? 01:30
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 0,4 kr
Dyrest kl. 20 1,05 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,2 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %