Start tilbake i eliteserien – til tross for hjemmetap

Takket være Sandnes Ulf som tapte hjemme mot Kongsvinger, er Start sikret opprykk til eliteserien én runde før slutt. Til tross for tap mot bunnlaget Elverum.

Start - Elverum

Elverums Jonas Enkerud scoret kampens eneste mål 23 minutter ut i 1. omgang.

Start rykker dermed opp på første forsøk etter fjorårets nedtur i eliteserien. De slår følge med Bodø Glimt, som heller ikke ville ha mer enn ett år i 1. divisjon denne gangen.

Men til tross for mulighetene for opprykk var det et tafatt Start-lag publikum fikk se de første 45 minuttene av kampen.

Det var ikke mye som luktet eliteserienivå av kristiansanderne.

Start publikum

Publikum jubler for opprykk til Eliteserien for Start. Over 6000 hadde tatt turen for å se Start denne solrike oktober-søndagen.

– Lettet

– Jeg er lettet over at vi nå har sikret opprykk til eliteserien, men det er med en bismak i og med at vi tapte kampen i dag på hjemmebane, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til NRK.

– Det er fantastisk. Vi har fortjent det fordi vi ligger på andre plass i serien, og der ender vi når sesongen er slutt, sier han.

Espen Børufsen sto igjen med blandede følelser i intervjusonen etter kampen.

– Vi er ikke fornøyd med kampen vi leverer, men vi er kommet opp i eliteserien. Det har vært vårt klare mål, og da er det deilig, selv om vi skulle hatt et bedre resultat i dag. Når vi endelig når målet vårt, er det ekstremt deilig, sier Start-spiller Espen Børufsen til Eurosport.

Intervju med Start-trener Even Øgrey Brandsdal etter opprykket til eliteserien.

Intervju med Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.

Målfattig kamp

23 minutter ut i 1. omgang var Elverums Jonas Enkerud sist på ballen og førte gjestene på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand opp i 1- 0 over Start.

Start åpnet 2. omgang best. Men laget skapte ikke de store sjansene. Heller ikke Elverum hadde noen store sjanser, og omgangen forble målløs for begge lag.

På forhånd var det klart at med seier i denne kampen ville Start ha nok poeng til å rykke direkte opp i eliteserien, sammen med Bodø Glimt, som allerede før denne serierunden var sikret opprykk.

Med tap var Start avhengig av hjelp av Kongsvinger som måtte slå Sandnes Ulf.

Intervju med Start-supportere etter at opprykket ble sikret søndag.

Se intervjuer med Start-supportere etter kampen mot Elverum.

Kjemper om å beholde plassen

Kongsvinger gjorde jobben sin, og vant 3 – 0 over Sandnes-laget, som dermed ser ut til å måtte ut i kvalifiseringskamper for å avgjøre om de spiller i eliteserien eller 1. divisjon neste sesong.

Dermed er det klart at Start rykker opp til norsk herrefotballs øverste nivå i 2018. Med fire poeng ned til nummer tre på tabellen, er det ingen som kan ta over andreplassen.

For Elverum ble det tre viktige poeng. De har tatt et steg mot fortsatt 1. divisjonsspill neste år. De har fortsatt mulighet til å holde seg på kvalifiseringsplass om spill i 1. eller 2. divisjon neste år.

Det gjenstår en ordinær seriekamp i årets 1. divisjon.

Intervju med Start-trener Mick Priest etter at opprykket til eliteserien var sikret.

Sjå intervju med Start-trenar Mick Priest etter opprykket til eliteserien.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41