Hopp til innhold

Vil holde seg i eliteserien med rekordlavt budsjett

Ranheim ønsker å holde seg i eliteserien med et budsjett på cirka 12 millioner kroner. Det vil i så fall bli det laveste budsjettet i moderne, norsk fotballhistorie.

Ranheim

Ranheim slo Sogndal lørdag, og blir dermed å se i Eliteserien 2018.

Foto: Ned Alley, Ned Alley / NTB scanpix

– Vi har vært tydelig at vi skal ha et så lavt budsjett som overhodet mulig og som matcher den identitet vi har, sier daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl.

Klubben hadde også et av de laveste budsjettene i 1. divisjon, og det vil heller ikke bli noen store forandringer før neste sesong.

Klubben som overraskende slo ut Sogndal og ble klare for Eliteserien, vil beholde dagens klubbmodell.

– Man får ikke se heltidsspillere i klubben. Det blir heller ikke de store endringene på lønnskostnader, sier Lidahl.

Løkberg beholder jobben som kunderådgiver

Kristoffer Løkberg (Ranheim IL)

Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg fortsetter i jobben som kunderådgiver i DNB selv om klubber rykker opp.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Heller ikke spillerne i klubben har innstilt seg på noe luksusliv i Eliteserien. Midtbanespiller Kristoffer Løkberg, mener det er fint at klubben fortsetter i samme spor.

– Trening er gratis. Det vi har fått til i år beviser at 10 millioner, 12 millioner, 50 millioner kroner ikke er dette det handler om.

Løkberg jobber i dag i en 50 prosents stilling som kunderådgiver i DNB. Han mener man fint klarer å kombinere jobb ved siden av livet som fotballspiller.

– Det blir mye kveldsjobbing og en del lørdager for å få det til å gå opp med treningen, men det er det man må ofre, sier Løkberg.

144 millioner mindre enn Rosenborg

Fram til nå har Mjøndalen hatt rekorden med et budsjett på 25 millioner kroner, skriver Adresseavisen. Sportsklubben Start hadde et budsjett på 27 millioner da de tok sølv i 2005. Klubben med mest i budsjett er ikke overraskende Rosenborg som bruker 156 millioner kroner.

At Ranheim nå setter ny bunnotering, får ros av sportskommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter.

– Jeg syns det er bedre å gjøre det på sparebluss. De satser på å ha et godt miljø og hardt arbeid, i stedet for å kjøpe seg til goder.

Daglig leder Frank Lidahl mener også at penger ikke er det viktigste når Ranheim nå skal kjempe i Eliteserien.

– Vi er ikke så opptatt av penger. Vi er opptatt av menneskene, og de vi har hatt i år forandrer seg ikke til neste år. De menneskene er jeg komfortabel med å gå inn i Eliteserien med også, sier Lidahl.