Hopp til innhold

Omstridt Facebook-side fjernet: – Oppdraget er utført

Facebook-siden Sørlandsnyhetene er igjen fjernet fra Facebook. Den ble fjernet fem dager etter at flere politikere og næringslivstopper varslet massesøksmål.

Sørlandsnyhetene

Facebook-siden Sørlandsnyhetene er nå fjernet fra Facebook.

Foto: Skjermdump

– Vi er flere som har varslet at vi vil vurdere søksmål. Det kan være grunnen. Det kan oppleves ubehagelig at noen ønsker å stille dem til ansvar for skadene de har påført mennesker gjennom systematisk hets og digital mobbing, sier Stormberg-gründer Steinar J. Olsen.

Førstkommende torsdag skal han og ti andre som mener de har blitt utsatt for hets og løgn på den aktuelle Facebook-siden, møtes for å drøfte om de skal gå videre med saken. Det kan bli aktuelt å ta ut søksmål.

Olsen har også en annen mulig teori om hvorfor siden er stengt.

– Det kan være at de har oppnådd målet om å få politisk makt og at det derfor ikke lenger er noe formål å drifte en side som Sørlandsnyhetene, sier han.

Steinar J. Olsen

Steinar J. Olsen tror Facebook-siden til Sørlandsnyhetene kan være fjernet fordi han og ti andre vurderer søksmål.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Oppdraget utført

Demokratene-politiker Nils Nilsen har vært en av de mest aktive skribentene på siden, men sa for en tid siden at han trakk seg ut. Han sier til NRK at siden nå er stengt fordi «oppdraget er utført».

– Sørlandsnyhetene ble opprettet fordi man ønsket å få til et politisk skifte i Kristiansand, og det har skjedd. Vårt oppdrag er utført, sier Nilsen til NRK.

Han legger til at det hele tiden var planen at siden skulle ha en utløpsdato.

Han frykter ikke søksmål fra Steinar J. Olsen og de andre som føler seg mobbet og uthengt på Facebook-siden.

– Jeg frykter ikke noe søksmål. Steinar Olsen har sine motiver for å gjøre det.

Nils Nilsen

Nils Nilsen har vært svært aktiv på Sørlandsnyhetene det siste året. Han mener oppdraget til siden er utført etter at valgresultatet ga et maktskifte i Kristiansand.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Stengt for andre gang

Det er ikke første gang Facebook-siden til Sørlandsnyhetene er stengt. Det skjedde også i august. Siden ble stengt fredag 16. august. Ett døgn senere var den åpnet igjen.

Da mente talsperson for Sørlandsnyhetene, Nils Nilsen, at siden var stengt som følge av «organisert masserapportering».

Blant dem som hadde rapportert siden var avisen Fædrelandsvennen og havnedirektør Halvard Aglen, som mente både han og familien hadde vært utsatt for hets, sjikane og løgner gjennom Sørlandsnyhetene over lang tid.

Ingen av artiklene eller kommentarene som har stått på Sørlandsnyhetene er lenger tilgjengelig, men Stormberg og andre har sikret seg noe.

Brandsdal vil ikke kommentere

Det har blitt hevdet fra flere hold at det som ble skrevet på Sørlandsnyhetene i forkant av årets kommunevalg, var med på å påvirke valgresultatet i Kristiansand. Demokratene gjorde et brakvalg og fikk 10 representanter inn i bystyret.

Flere av dem har blitt beskyldt for å ha hatt en forbindelse til Sørlandsnyhetene, som har kjørt hard kritikk mot andre politikere i forbindelse med den planlagte kunstsiloen i Kristiansand.

Bli Vakker-gründer Einar Øgrey Brandsdal, som har vært veldig kritisk til kommunens pengebruk i denne saken, var med på å starte opp Sørlandsnyhetene og bidro med finansiering. Han var også administrator og skrev en rekke artikler.

Brandsdal varslet for flere uker siden at han hadde trukket seg ut av Sørlandsnyhetene.

– Jeg vil ikke kommentere dette, sier han til NRK mandag.

Bli Vakker-gründer Einar Øgrey Bransdal var med på å starte opp Sørlandsnyhetene. På valgnatta stilte han opp i et intervju med NRK.

null
Spiller nå
Mistenkt for tyveri 01:28
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 13 0,63 kr
Dyrest kl. 08 1,06 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1,1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Jun 2023 – jun 2024
    + 4,9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,2 %