Hopp til innhold
Kultur- og rådhuset i Arendal
Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Politikk i Arendal

 • Arendal vurderer lavere kommunale avgifter

  Arendal skal vurdere å redusere de kommunale gebyrene. Bakgrunnen er blant annet en oversikt fra organisasjonen Huseierne som viser at Arendal topper byggesaksgebyrene i landsdelen. Anders Kylland i Fremskrittspartiet fikk gjennomslag for dette i formannskapet.

  Anders Kylland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Nominert som ordførerkandidat

  Sittende ordfører, Robert Cornels Nordli, ble onsdag kveld nominert som Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Arendal. Nina Jentoft er nominert som partiets varaordførerkandidat. – Jeg takker representantskapet for tilliten og er veldig motivert for å gå på en ny periode, sier Nordli i en pressemelding.

  Robert Cornels Nordli
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Vil ikke prøve leksefri skole

  Ingen av grunnskolene i Arendal vil være med på forsøk om leksefri skole. – Alle har sagt nei, forteller Ingjerd Livollen, som er leder for oppvekstkomiteen / leder for skolepolitikerne i Arendal. Bystyrets flertall har ønsket seg opptil to prøveprosjekter, men har så langt ikke satt av ekstra penger. Saken kommer opp i bystyret torsdag.

  Lekser
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Mister hjemmet sitt i gjestehavna

  Havnestyret i Arendal mener faste beboere i gjestehavna er en økonomisk byde for kommunen. Det er ikke beboerne enige i, men nå må de flytte.

 • Vil ha søndagsåpent

  Høyre-politikere i Arendal har ikke gitt opp i kampen om søndagsåpne butikker om sommeren.

  Benedikte Nilsen Glommen og Roar Gundersen sier til Agderposten at neste års Tall Ships' Races og Mesternes Mester-effekten bør gi byen flere turister.

  Men daglig leder Sverre Knutsen i Arendal By AS tror ikke Statsforvalteren vil ombestemme seg etter at kommunen fikk tommel ned for to år siden.

  Arendal sentrum
  Foto: Svein Sundsdal / NRK

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren