NRK Meny
Normal

Buli nekter å gi opp Quart

Det strammer seg til rundt Quart-sjefen, men han kjemper for å holde liv i festivalen.

Quart 2009
Foto: Kjetså, Sigtor / Sigtor Kjetså/NRK

Quart-eier Arild Buli forstår at flere av de ansatte leverer varsel om konkurs. Men konkursvarslet betyr at tiden holder på å renne ut for Quart.

Arild Buli

Arild Buli står fortsatt på

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Innen to uker må de ansatte få utbetalt lønna. Buli nekter å gi opp - og er fremdeles på jakt etter investorer for å unngå konkurs.

- Det er trist at vi ikke hittil har klart å løse den økonomiske situasjonen i Quart. Det er tungt å få inn nye investorer, men vi jobber fremdeles med håp og tro om at det kan løses - at vi kan få inn noen slik at vi i alle fall kan komme i en akkord-situasjon, sier Buli i ettermiddag.

. LES: Quart gar fått konkursvarsel

Skylder 15 millioner

De røde tallene etter sommerens Quart-festival viste hele 30 millioner kroner. Halvparten av underskuddet - rundt 15 millioner kroner - er penger som Arild Buli og Quart fremdeles skylder kreditorer og ansatte.

Staben som jobbet for Buli har nå sett seg lei av å vente på lønna. I dag leverte flere av dem konkursvarsel for festivalen. Buli synes det er leit, men forstår at de ansatte har gått til dette skrittet.

– De har jo et lønnskrav og hvis det lønnskravet står i ferd med å forsvinne og de ikke får det fra lønnsgarantifondet - så vil jeg jo si at de må forholde seg til det, sier Buli.

Kroken på Quart-døra

Hvis det skulle gå mot ny konkurs, er trolig Quart død og begravd for alltid.

– Vi skal bruke de to ukene vi nå har - så få vi se hvor det ender. Men jeg har jo liten tro på at Quart-navnet blir lett å reise igjen etter to konkurser på to år, sier Buli.

Quart 2009

18 000 opplevde Slash med venner - resten av festivalen var det tynt foran scenen.

Foto: Sigtor Kjetså / NRK