Hopp til innhold

Inviterer fremmede hjem til seg på ferie

Cathrine og Trine Nordal Wilson skal selv være ferieverter når de inviterer en familie på sørlandsferie i egen stue. Tusenvis har lest den spesielle innbydelsen.

Om åtte måneder vil en liten familie i Lillesand bli langt flere. De har nemlig bestemt seg for å åpne hjemmet sitt og invitere en fremmed familie på sommerferie.

SE VIDEO: – Kanskje Filip får seg en ny venn for livet, sier Cathrine og Trine Nordal Wilson fra Lillesand.

– Noen barn gruer seg kanskje til å komme hjem etter sommerferien fordi de aldri drar på ferie. Tenk hvis vi kan bidra til at noen kan komme tilbake til skolen og si at «i år har vi også vært på ferie», sier Trine Nordal Wilson fra Lillesand.

Med stort hus og rom for mange fikk hun og kona Cathrine ideen om å invitere en ukjent familie til å være sammen med dem en uke til sommeren.

– Det er ikke fordi vi har sykt mye penger, for det har vi absolutt ikke. Men vi har nok plass, mat og stoler til at man kan ha folk rundt bordet, sier Cathrine.

Vinn-vinn-situasjon

– Jeg tror det blir gøy for oss alle å bli kjent med nye mennesker, og at de blir kjent med oss, fortsetter hun.

Det er flere grunner til at de ønsker å invitere fremmede inn i varmen, blant annet har begge selv opplevd å ha lite penger.

Å hjelpe andre ser de på som en vinn-vinn-situasjon.

– Gleden blir mye større hvis vi deler den med andre, sier Trine.

– Glede og spenning

Flere tusen har allerede lest invitasjonen som Cathrine har lagt ut på bloggen sin.

Og hjemme i Lillesand er kjellerstua allerede gjort klar, åtte måneder før sommergjestene banker på døra.

– Jeg tror vi kommer til å kjenne det litt i magen, men jeg tror det er mest glede og spenning. De er veldig velkomne, sier de to.