Hopp til innhold

Denne skjærgårdsperlen kan lånes helt gratis

Asbjørn Skeie vil til sommeren tilby ressurssvake familier en gratis drømmeuke i sin egen hytte på Sørlandet.

Hytte Mandal

Asbjørn Skeie ønsker til sommeren å leie ut hytta si til en familie som trenger en etterlengtet ferie.

Foto: Privat

På Skjærnøy utenfor Mandal ligger hytta til Asbjørn Skeie fra Kristiansand.

Skeie har brukt hytta titt og ofte siden han kjøpte den for halvannet år siden, men til sommeren vil han låne den bort i en uke til en familie som virkelig trenger en hytteferie.

Overveldet over responsen

– Vi bruker jo ikke hytta vår hele tida. Derfor fant vi frem til en uke den ikke ville være i bruk, og vi la deretter ut en annonse på finn.no, sier Skeie.

Og responsen har ikke latt vente på seg. Siden annonsen ble lagt ut torsdag har Skeie fått over 40 henvendelser fra barnefamilier som ønsker en hytteferie på Sørlandet.

– Jeg hadde ikke ventet en slik respons. Det har bare ramlet inn henvendelser hele veien. Folk har mange forskjellige grunner til at de ønsker å bruke den.

Vil gi vanskeligstilte drømmeferie

Kristiansandsmannen sier han vil prioritere å låne bort hytta til en familie som har barn.

Han vet at mange familier sliter med å få endene til og møtes, og han synes det er trist at mange barn derfor ikke får muligheten til en ordentlig sommerferie.

Skeie håper dette bidrar til at en vanskeligstilt familie får en ferie de ellers ikke ville hatt råd eller mulighet til.

– Jeg har fått med meg at mange fattige barn i Norge ikke får oppleve å være med på tur eller ferie. Ved stille hytta til rådighet, håper jeg å gi noen en mulighet til å reise på tur, sier Skeie.

Hytta har plass til åtte personer, og ligger idyllisk til midt på Skjærnøya. Med havutsikt og stor boltreplass ligger alt til rette for at en heldig familie kan få oppleve en drømmeuke på Sørlandet til sommeren.