– Jeg vil gjøre mitt for å provosere

Arendalsuka blir best når vanlige folk utfordrer politikerne- og næringsliv. Det mener to av Sørlandets ungdomspolitikere. De håper hvermannsen deltar på foredrag og i debatter.

Kai Steffen Østensen og Tove Welle Haugland

Kai Steffen Østensen (AUF) og Tove Welle Haugland (KrFU) forventer at integrering- og klima blir tema under Arendalsuka.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

– Jeg tror ikke man skal frykte at Arendalsuka kun er for politikere og profilerte næringslivtopper, tvert imot tror jeg det er noe for enhver å få med seg, sier bystyremedlem i Kristiansand (KrF), Tove Welle Haugland til NRK.

25 åringen fra Kristiansand ser frem til ungdomspartilederdebatten mandag kveld. Hun håper debatten tar opp tema som klimautfordringer og mobbing.

Få løs floker

Politikerkollega fra AUF, Kai Steffen Østensen (21) fra Vanse på Lista, forventer konkrete løsninger.

Kai Steffen Østensen, AUF Vest-Agder

Fylkespolitiker for Arbeiderpartiet, Kai Steffen Østensen.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

– Jeg håper at omstillinger i arbeidslivet blir et tema, og vi har en verden i mobilitet, så jeg vil høre sentrale stemmer fortelle oss hvordan vi skal løse de flokene vi har strevd med det siste året, politisk sett, sier han.

– Hvilke floker er det?

– Integrering er et problem der jeg håper at vi kan diskutere utfordringene skikkelig, og ikke bare snakke om hvem som har ansvaret for hva, understreker Østensen.

Østensen har mange politiske verv. I tillegg til å være fylkesleder for Vest-Agder AUF, er han representant for Arbeiderpartiet i Farsund kommunestyre og i fylkestinget.

– Vi må provosere

– Jeg forventer at det som har med det grønne skiftet i kommunene blir tatt opp, og der vil jeg gjøre mitt for å provosere frem konkrete mål, sier Welle Haugland.

Ungdomspolitikeren sitter i sentralstyret i KrFU.

Tove Welle Haugland

Tove Welle Haugland sitter i bystyret i Kristiansand for KrF.

Foto: Anne Signe Øygarden

Begge politikere er enig i at det viktigste med Arendalsuka er at befolkningen får møte politikerne, organisasjonene og næringslivet, slik at meninger og løsninger dannes.

– Folk må våge å hive seg utpå, for når vanlige folk møter politikere og næringsliv, så vil nye tanker vokse raskere frem enn de gjør når vi politikere møter andre politikere, konkluderer Østensen.

Arendalsuka arrangeres 15 - 20. august.