Hopp til innhold

Arendalsuka doblet markedsverdien

En fersk analyse viser at Arendalsuka mer enn doblet markedsføringsverdien sin fra 2014 til 2015.

Arendalsuka 2015 - politisk gate

Arendalsuka blir mer og mer populær for hvert år som går. Nå har medieoppslagene fra Pollen økt fra 49,6 millioner kroner i fjor, til over 112 millioner kroner i år.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

En analyse selskapet Retriever har gjort, viser at det totale antall artikler der årets Arendalsuke ble nevnt, har nådd 204 millioner lesere, lyttere og seere. Tilsvarende tall for 2014 var 145 millioner.

– Det mest interessante er at verdien av disse medieoppslagene har økt fra 49,6 millioner kroner i fjor, til over 112 millioner kroner i år, sier kommunikasjonsarbeider Knut Moestue i Arendalsuka.

– Gjort noe riktig

Knut Moestue sier de er godt fornøyd med tallene, men at de ikke legger så mye mer i det enn det.

– Dette er jo abstrakte tall, og ikke penger i banken. Men det tallene viser er at Arendalsuka har fungert som et arrangement og at vi er på riktig vei, sier Moestue.

Det er ennå ikke kjent hvor mange mennesker som besøkte årets Arendalsuke, men ut fra antall artikler er det tydelig at media var godt representert. Et av arrangementene som fikk mye omtale, var ytringsfrihetsdebatten med Charlie Hebdo-redaktøren Gerard Biard.

 Biard i det franske satiremagasinet Charlie Hebdo holder tale

Ytringsfrihetsdebatten med Charlie Hebdo-redaktøren Gerard Biard har fått mye presseomtale.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Den tok cirka 10 prosent av både lesere og markedsverdi. Ellers ble også besøket til tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland mye omtalt, sier Moestue.

Halvorsen fortsetter

Avtroppende ordfører i Arendal Einar Halvorsen (H) er i likhet med Moestue nøye med å understreke at tallene er teoretiske.

– Men det tallene viser, er at pressen er til stede og bruker Arendalsuka, sier han.

– Hele det politiske Norge og nesten alle landsomfattende organisasjoner velger å samle seg under Arendalsuka, og dermed kommer også pressen. Interessen for å ha et møtested der man kan diskutere demokrati og organisasjonsliv og sette det så høyt på dagsorden, er stor, sier han.

Einar Halvorsen

Avtroppende ordfører i Arendal Einar Halvorsen (H) mener Arendalsuka har blitt en viktig politisk arena.

Foto: Svein Sundsdal

Halvorsen kommer til å fortsette å jobbe med Arendalsuka, selv etter at han går av som ordfører og overlater den faste ordførerplassen i Arendalsukas råd til Robert Cornels Nordli (Ap).

– I og med at jobben som ordfører er så sterkt knyttet til dette, kommer jeg til å forlate det på den måten – men jeg kommer garantert til å være med på mange forskjellige områder, sier Halvorsen.

Vipers i «final4»
Spiller nå
Feira gullet med photoshoot 00:45
Neste