NRK Meny
Normal

Gjenopptar søket

Politiet har fått nye opplysninger om Ann-Helen Karlsen og gjenopptar søket i sjøen.

Ann-Helen Karlsen

Ann-Helen Karlsen ble sist sett i Stavanger i mars 2005.

Foto: Frans Kjetså / NRK

Dykker

Søket gjenopptas 20.oktober.

Foto: Marius Harlem / NRK

Politiet gjenopptar søket i sjøen etter lillesandskvinnen Ann-Helen Karlsen 20. oktober. Politiet mener hun ble drept og senket i sjøen i Risavika i Rogaland.

Karlsens tidligere kjæreste er siktet for drapet og fengslet.

Fire uker i fengsel

Politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt sier de har fått viktige opplysninger i avhør, skriver Stavanger Aftenblad.

Nye viktige opplysninger

Politiet den siste uken har fått viktige opplysninger i saken. Både den siktede 37-åringens kone og andre har i avhør gitt viktige opplysninger som belyser saken. Det bekrefter politiinspektør Ernst Kristian Rossebø til Aftenbladet.

Politiet fortsetter derfor etterforskningen, og en fast drapsgruppe er opprettet for å jobbe med saken.

Stort område å søke i

Politiet tror den savnede Ann-Helen Karlsen ble drept på land av eks-samboeren med en hammer og så dumpet i sjøen ved innløpet til Risavika havn. Det ble satt i gang søk i sjøen, og gjort omfattende søk i sju dager. Men den siste uken er det ikke blitt søkt etter levningene av kvinnen, drapsvåpenet og andre gjenstander som eventuelt kan knyttes til drapet.

- Vi stoppet søket nå fordi vi ikke har tilgjengelig materiell som sonar og ROV. Vi starter imidlertid opp igjen søket mandag 20. oktober, sier Rossebø til avisen.

– Ganske store områder på flere kvadratkilometer gjenstår å søke i. Vi tar den tiden vi trenger i håpet om at søket gir resultater i form av funn, sier Rossebø.

LES: Ønsker ei grav å gå til

Trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen ble først meldt savnet av familien i Lillesand 14. april i 2005, etter at hun ikke hadde gitt lyd fra seg siden hun var på besøk i Stavanger helga 4.-6. mars.

Politiet leter i sjøen

Politiet søkte 24.9. i sjøen utenfor Tananger, men har tatt en pause fordi de mangler utstyr.(arkivfoto)

Foto: Arild Eskeland / NRK