NRK Meny
Normal

Ønsker seg ei grav

Torhill Karlsen håper av hele sitt hjerte at søstera hennes skal bli funnet.

Torhill Karlsen

Torhill Karlsen har i over tre år håpet på et svar på hva som har skjedd med søsteren Ann-Helen. Nå er saken nærmere en løsning enn noen gang tidligere.

Foto: Frans Kjetså / NRK

- Det betyr veldig mye at politiet kan finne den som har drept Ann-Helen. Men mest av alt betyr det at hun blir funnet - og at vi får ei grav å gå til, sier Torhill Karlsen.

Ann-Helen Karlsen fra Lillesand forsvant i 2005, og i går - mer enn tre år etter - ble en 37 år gammel mann siktet for å ha drept henne.

Jeg har hatt det lille håpet om at hun kanskje plutselig skulle stå i døra.

Torhill Karlsen

Politiet vil nå varetektsfengsle den 37 år gamle ekssamboeren hennes for fire uker. Samtidig leter politiet etter Ann-Helen Karlsen i sjøen utenfor Tananger i Rogaland.

Kjente lettelse

- Min mor ringte og fortalte at politiet hadde ringt. Da jeg hørte at de hadde pågrepet en person for drapet ble jeg stum, det gikk ikke inn på meg. Så kjente jeg lettelse. Jeg tenkte at vi kanskje endelig skulle få et svar og ei grav å gå til, sier Karlsen.

Ann-Helen Karlsen

På bordet hjemme har Torhill Karlsen bilde av søstera Ann-Helen.

Foto: Frans Kjetså / NRK

Søsteren er ennå ikke funnet, men ettersom politiet nå har fått opplysninger om hvor hun skal ha blitt dumpet, håper familien at hun endelig skal bli funnet.

- Det har vært tungt, men vi har måttet finne måter å overleve på. Man må klare å stå oppreist og gå videre. Man må.

Skulle få orden på livet

Ann-Helen Karsen hadde problemer med narkotikamisbruk, og fredagen før hun forsvant var hun sammen med mora i Stavanger for å besøke en institusjon som skulle hjelpe henne å få orden på livet igjen.

- Jeg lå å tenkte på det i går kveld. Hun reiste til Stavanger sammen med mamma, og hun skulle tilbake til institusjonen igjen på mandag. Jeg tror hun hadde bestemt seg for å virkelig få orden på livet sitt igjen. Hun var glad. Men så fikk hun ikke sjangs til det. Det er veldig vondt å tenke på, sier Karlsen.

Vil legge det bak seg

Selv om familien lenge har trodd at Ann-Helen var død, har de hele tida hatt et bitte lite håp om at hun skulle bli funnet i live.

- Jeg trodde nok ikke at vi skulle se henne igjen i live, men jeg har alltid håpet at vi skal finne henne så vi får ei grav - slik at vi kan få fred og kan legge det bak oss, sier Karlsen.

- Jeg har alltid tenkt at hun ikke har forsvunnet av egen fri vilje. Jeg har tenkt at hun kanskje var bortført. Jeg har lurt på om det ville være best at hun var død, eller at hun satt fanget et sted i et fremmed land. Selv om jeg nok ikke trodde at jeg skulle se henne igjen, har man alltid et lite håp.