NRK Meny
Normal

Går i dialog om kreftrobot

Investor Ole G. Ottersland i Arendal har i formiddag avtalt et møte med styrelederen ved Sørlandet sykehus om robotsaken.

Ole G. Ottersland

Investor Ole G. Ottersland har tatt imot invitasjonen til samtaler om kreftroboten som han ville gi til sykehuset i Arendal, men senere trakk da hans betingelser ikke ble innfridd.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Denne uken trakk Ottersland gaven til 25 millioner kroner tilbake, fordi han mente betingelsene han stilte ikke var innfridd.

Ottersland møter likevel styreleder Peder Olsen «helt uten tøffe krav».

Tier om tidspunkt

Styrelederen for Sørlandet sykehus, Peder Olsen, har i dag avtalt møte med investor Ole G. Ottersland om robotgaven.

– Jeg har snakket med Ottersland, og avtalt at vi skal møtes på tomannshånd for å snakke gjennom saken. Ytterligere kommentar har jeg ikke nå, sier Olsen.


– Jeg vil ikke si hvor og når vi skal møtes, men det blir ikke til uka, sier Ottersland til nrk.no.

– Vi møter begge med den innstillingen at vi vil prøve å finne en løsning. Det innebærer at vi møtes uten de tøffe kravene som er stilt, sier han.

– Møter med velvilje


Senest i dag uttalte Ottersland til Agderposten at betingelsen for å gi roboten nå er at Arendal blir eget sykehus igjen. Men nå presiserer han at de skal møtes på fritt grunnlag.


– Jeg møter Olsen med stor velvilje. Jeg ønsker en løsning, så får vi se hva vi kan få til. Vi møter begge med god vilje til å finne en løsning, sier Ottersland.

Ottersland vil nå ha arbeidsro.

– La oss få lov til å finne en løsning sammen, jeg har mye å gjøre, sier han.

Tok selvkritikk

I går tok styreleder Peder Olsen selvkritikk og beklaget manglende informasjon i kreftrobot-saken


På styremøtet i Flekkefjord ble han oppfordret av flere styremedlemmer til ny kontakt, men Olsen tok da betenkningstid for å vurdere hva som nå er rett å gjøre. Nå er tenkepausen over.

På møtet beklaget også styrelederen at han ikke hadde hatt tettere kontakt med Ole G. Ottersland i prosessen, og sa at han trodde de kunne ha funnet en løsning hvis de hadde jobbet sammen.

– Siden Ottersland selv påpeker at han har fått for lite informasjon – så er det god nok grunn til å beklage det. Jeg hadde den oppfatning av at Ottersland og jeg hadde en felles forståelse av at vi skulle behandle saken i styret i dag og så sette oss ned å snakke om avtalen. Hvis jeg har misforstått det så har jeg ingen problemer med å beklage det, sa Olsen torsdag ettermiddag.

Styrelederen mente det ville vært mulig å komme i mål på en avtale.