NRK Meny
Normal

Frykter sommerstengt

Barnesentrene på Sørlandet sykehus må spare 1,7 millioner kroner.

Barnesenter Arendal sykehus

Sist barneavdelinga i Arendal var sommerstengt var i 2005. Nå er barnesenteret igjen truet av sommerstengning.

Foto: NRK

Tove Skyttemyr

Tove Skyttemyr har 100 - 150 liggedøgn i året på sykehuset med sin multifunksjonshemmede datter. Hun frykter at barnesenteret i Arendal igjen vil bli sommerstengt.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

- Det er helt forferdelig at stengningsspøkelset igjen skal henge over brukere og ansatte på barnesenteret i Arendal.

Det sier Tove Skyttemyr, Ap-politiker og mor til et handikappet barn, til Agderposten.

Hun har i flere år kjempet for å unngå sommerstengning av barnesenteret i Arendal, som flere ganger har vært diskutert stengt for å spare penger.

Skyttemyr har selv over 100 liggedøgn på sykehuset med sin datter og frykter en sommerstengning vil ramme kronisk syke barn hardt.

- Må spare

Sist barneavdelinga i Arendal var sommerstengt var i 2005. Sykehuset skal ifølge Agderposten da ha spart 1,3 millioner kroner på fire ukers stengning. Også i år må sykehuset spare og nå blir det trolig flere diskusjoner om hvor det skal kuttes.

- Vi må spare 1,7 millioner kroner på barnesentrene i Arendal og Kristiansand, sier avdelingsleder ved barnesentrene, Kåre Danielsen til avisa.

Han sier de ansatte på barnesentrene allerede er gitt beskjed om situasjonen, men at ingenting ennå er avklart. Det vurderes også andre kutt, men innen 1. desember skal det være gjort et vedtak.