NRK Meny
Normal

Først med nytt merke

Bedrifter som har lærlinger skal nå belønnes med et eget merke. Målet er at det skal gi flere læreplasser og mer penger i kassa for lærebedriftene.

Lycky ble først med lærlingemerke

En frisørsalong i Arendal ble i dag den første bedriften som fikk smykke seg med lærlingemerket.

Frisørsalongen Lucky i Arendal ble mandag den første bedriften som fikk smykke seg med lærlingemerket «Vi har lærling».

– Vi håper folk legger merke til dette og bruker bedrifter med slikt merke, sier frisørmester Anders Lyche hos Lucky frisør.

Anders Lyche

Frisørmester Anders Lyche.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK
Merke Vi har lærling

Slik ser merket ut.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK
Lycky ble først med lærlingemerke

Kunnskapsministeren valgte å lansere den nye merkingen hos Lucky frisør i Arendal.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Det håper vi også. Målet er at kundene skal velge bedrifter som har lærlinger, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Mange vil ha plass

Det er stor mangel på læreplasser i Norge, og det bidrar til at ungdommer enten ikke fullfører videregående opplæring eller sliter med å få tatt fag- eller svennebrevet sitt.

Hvert år er det mellom 6 000 og 8 000 ungdommer som står i kø for en læreplass.

– Dette i seg selv vil ikke skape flere lærlingeplasser, men gjøre at det blir litt større oppmerksomhet rundt bedrifter som har lærlingeplasser, sier Røe Isaksen.

Satser på de unge

Lucky frisør i Arendal har hatt ungdommer i lære i over 30 år. Kunnskapsministeren valgte derfor å la denne bedriften bli den første som får smykke seg det nye godkjentmerket.

– Vi har prioritert å ha lærlinger og høster goder av det etter hvert også. Jeg håper folk vil se etter denne godkjenningen og se etter bedrifter som driver seriøst, sier Lyche.