Drapssikta Åmli-kvinne løslatt

Kvinnen er fremdeles sikta for drapet på broren, og får ikke flytte tilbake til gården der drapet skjedde, sier politiet.

Drapssak Åmli

I februar ble ekteparet pågrepet på gården sin i Åmli, sikta for drapet på kvinnens bror. Politiet mener de skjulte liket i tre måneder.

Foto: Jens Holm / Stringerfoto / NTB scanpix

– Vi mener vilkårene for fengsling ikke lenger er der, sier politiadvokat Vanja Bruvoll.

Kvinnen i 40-årene er sikta for medvirkning til drapet på sin egen bror. Ektemannen til kvinna er sikta for å ha utført selve drapet.

– Det har ikke kommet opplysninger som har knytta henne nærmere selve drapshandlinga, men vi kan heller ikke se bort fra at hun har medvirka på et tidspunkt, sier Bruvoll.

Venter på rapport

Politiet undersøker en eiendom på Åmli i Aust-Agder onsdag, etter funn av en død person dagen før.

Ekteparet har sittet varetektsfengsla siden februar, og er siktet for drapet på kvinnens bror i Åmli.

Foto: Jens Holm / Stringerfoto / NTB scanpix

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar. Politiadvokaten forklarer at etterforskningen pågår for fullt.

– Vi håper obduksjonsrapporten kan gi svar på hvordan mannen ble drept, og om dette stemmer med hva den sikta ektemannen har forklart, sier Bruvoll.

Politiet kan ikke fastslå drapsvåpen. Det er gjort flere funn av gjenstander på gården som kan ha blitt brukt under drapet.

Mener ekteparet holdt liket skjult i flere måneder

Ifølge politiets teori, ble mannen drept siste del av november i fjor, da han bodde hos søstera og mannen. Avdøde er ikke sett siden da. Paret ble pågrepet i februar.

Politiet kom til gården i Åmli for å lete etter den savnede 45-åringen som ikke hadde møtt til soning, men fant han ikke. Søstera og mannen skal ha gjemt levningene på tomta i flere måneder.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår ikke når 45-åringen ble drept, noe Bruvoll håper den endelige rapporten vil gjøre:

– Dette ligger fortsatt litt frem i tid.

Får ikke flytte tilbake

Gården der liket ble funnet er fortsatt avsperret av politiet. De mener det fortsatt kan være behov for å undersøke gården. Også området rundt er avsperret.

– Vi vil ikke frigjøre gården hverken for henne, eller for rettmessig eier av gården, sier Bruvoll.

Ektemannen har erkjent drapet på svogeren, og blir ikke løslatt. Men han har nektet straffskyld. Ifølge Bruvoll viser etterforskninga så langt at hans forklaring stemmer.

Også kvinna har nektet straffskyld for drapet.