Ber om sju års fengsel i koffertdrapssak i Berlin

Aktor krever sju års fengsel for chileneren som har tilstått å ha drept norske Lene Sand i Berlin, ifølge VG.

Stedet der Lene Sand ble drept i Berlin

Lene Sand skal ha blitt drept i denne bygningen i Berlin i juni i fjor.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

For mannen som skal ha hjulpet til med å skjule sporene etter drapet, er det lagt ned påstand om seks måneders fengsel.

Lene Sand fra Mandal ble funnet drept i en koffert i elven Spree i Berlin i juni 2015. Det var en turgåer som oppdaget kofferten flytende i elven, i parken Treptower Park øst i byen.

Eiendelene til en kvinne som ble funnet død i koffert i Berlin

Det ble slått drapsalarm da det i juni i fjor ble funne en koffert med et kvinnelig lik i i elven Spree.

Foto: Tysk politi

Moren vitnet i rettssaken

I retten mandag fikk drapsofferets mor forklare seg om datteren. Familien til avdøde Lene Sand dro i løpet av rettssaken til Tyskland for å følge rettssaken. En investor samlet inn 100 000 kroner for at familien skulle få delta.

– Det finnes ingen ord som kan unnskylde det han har gjort. Og i tillegg har han gått ut her i retten og prøvd å male et bilde av Lene som overhodet ikke stemmer med virkeligheten for alle oss som kjente Lene. Og dette gjør han for egen vinning, sa moren ifølge Aftenposten.

Den hovedtiltalte chileneren brøt tausheten da rettssaken mot ham startet for to uker siden.

– Jeg skammer meg enormt for skadene jeg har forårsaket, sa han ifølge VG.

Mest brutale i Berlin

Saken er beskrevet som den mest brutale i den tyske hovedstaden i 2015. Det var satt av fem dager til rettssaken. To chilenere satt på tiltalebenken i retten. Den ene tiltalt for forsettlig drap, den andre for å ha skjult spor.

Den hovedtiltalte mannen ble i mars i år utlevert fra Mexico. Politiet etterlyste den 38 år gammel chilenske mannen få dager etter drapet. Politiet antok at han hadde rømt fra landet.

Reportasje fra juni i fjor:

Ei norsk kvinne vart funnen drepen i Berlin 13.juni, opplyser Utanriksdepartementet. Ifølgje Berliner Zeitung var det eit eldre ektepar som fann den norske kvinna i ein koffert ved elva Spree i bydelen Treptow. Det er funne spor etter valdshandlingar i eit kunstgalleri i bydelen Wedding.