Hopp til innhold

Anker drapssak til tysk høyesterett

Begge parter i Lene Sand-saken anker saken til tysk høyesterett.

Lene Sand

36 år gamle Lene Sand fra Mandal ble funnet drept i Berlin i juni 2015.

Det opplyser advokat til Lene Sands familie, Patrick Lundevall-Unger, i en pressemelding til NRK lørdag ettermiddag.

To menn dømt i saken

36 år gamle Lene Sand fra Mandal ble funnet drept i en koffert i elven Spree i Berlin 13. juni 2015. I september i år, ble en 39 år gammel chilener dømt for drapet. Dommen var på sju års fengsel. Vennen som hjalp til med å dumpe liket, ble dømt til ni måneders ubetinget fengsel.

Før ankefristens utløp, har både advokaten til Lene Sands familie og forsvarerne til de to dømte i saken, anket sakene til tysk høyesterett.

Mener strafferammen er for lav

Advokat for Lene Sands Familie, Patrick Lundevall-Unger, har på vegne av familien anket saken mot medhjelperen som i september fikk en dom på ni måneders ubetinget fengsel.

– Jeg mener strafferammen er for lav og vil ha den opp til ett og et halvt år, sier Lundevall-Unger.

Det er den andre parten ikke enig i. Advokaten til medhjelperen har også anket saken til sin klient, som nå håper på en frifinnelse.

Vil ha soning som kan gi strafferabatt

Og det stopper ikke der. Saken til den hoveddrapstiltalte er også anket.

Patrick Lundevall-Unger

Patrick Lundevall-Unger er advokat for Lene Sands familie og har anket saken på vegne av de pårørende.

Foto: Privat

Ifølge Lundevall-Unger vil forsvareren til den hoveddrapstiltalte chileneren, prøve å få ham ut av tvangsinnleggelse og inn i en vanlig soningsprosess.

Om det går, vil den hoveddrapstiltalte få mulighet til å få straffen på sju år, redusert fire. Så lenge han er tvangsinnlagt som nå, vil det ikke være mulig.

Allerede da dommene falt for to måneder siden, var advokat Lundevall-Unger klar på at saken til drapsmannens medhjelper, ville bli anket.