Full forvirring rundt «Tesla-forbud»

Arendal kommune klistret nylig opp lapper på ladestasjonene i byen hvor de ba Tesla-eiere om å ikke lade bilen der.

Ikke lading av Tesla

Kommunen ba Tesla-eieren om å droppe lading i Arendal. Nå er disse lappene likevel fjernet.

Foto: Pål Tegnander / NRK

På de små plakatene, som nylig ble hengt opp, var budskapet at ladestolpene ikke tålte lading av Tesla.

Arendal kommune har opplevd skader på enkelte kontakter på ladestasjonene, men er ikke sikre på om skadene skyldes teslaer som har vært koplet til.

Det er kjent at Tesla bruker mye strøm ved lading, men kommunen vet ikke om skadene i kontaktene er forårsaket av ladingen.

Fjernet lappene

Nå har det imidlertid oppstått full forvirring i saken. For etter at NRK tok kontakt med kommunen om oppfordringen, blir lappene nå fjernet fra ladestolpene.

Arendal kommune ønsket gjennom lappene å gjennomføre en test. Parkeringsselskapet ønsket å se om feilene forsvant hvis teslaene holdt seg borte, men utsetter nå trolig testen.

Henstilling – ikke forbud

Arendal har ikke innført noe forbud mot lading av teslaer, men henstiller til at Tesla-eiere lader andre steder.

Jørgen Kristiansen som er ansvarlig for utbygging og drift i selskapet Grønn Kontakt, sier at det kun er to steder på Sørlandet som har optimal ladekapasitet for Tesla.

Disse ladestasjonene finner man på Brokelandsheia og i Lyngdal. Hurtigladepunkter skal også bygges ut i Kristiansand og Lillesand.

NRK.no har forsøkt å få et uttalelse fra Teslas pressekontakt i Norden, Esben Pedersen. Han har ikke svart på våre henvendelser.

Tesla Model S

El-bilen Tesla har blitt en svært populær. I Arendal er det mistanke om at lading av bilene kan ha ført til skader på ladestasjonene.

Foto: James Lipman / Teslemotors