– Det blir en tur «down memory lane»

I overkant av 6000 billetter er solgt til Quarts jubileumsfestival som starter i dag. En som gleder seg er NRK-programleder Siri Knudsen.

Thumbs up for partytriks. Siri Knudsen, sjefsprogramleder i Kompani Knudsen

Siri Knudsen gleder seg til Quarts jubileumsfestival, og skal sende direkteradio fra klokken ett til tre hver dag under festivalen.

Foto: Tom Ivar Øverlie / NRK

Tirsdag gjennoppstår Quart-festivalen. I overkant av 6000 har billett for å få med seg jubileet. Arrangørene håper på 4000-5000 solgte billetter per dag.

– Kristiansandspublikummet er jo kjent for å sitte litt på gjerdet, men jeg tror det skal bli bra. Været er jo på vår side, sier Toffen Gunnufsen.

Toffen Gunnufsen

Toffen Gunnufsen har fått store stjerner til Kristiansand gjennom Quart-festivalen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Kristiansander og NRK-programleder Siri Knudsen er en av dem som gleder seg stort til å få gjennoppleve ungdomstida.

– Det kommer til å bli mye gøy mimring! sier Knudsen.

Knudsen er musikkjournalist og skal ha direktesendt radio fra festivalen på NRKs dabradiokanal P13.

– Jeg skal sende direkte fra lobbyen på Ernst, så da kommer mange av artistene innom. Toffen kommer også, sier hun.

Gjennoppleve ungdomstida

Det hun gleder seg mest til med Quart er å få gjennoppleve ungdomstida.

– Det blir jo en tur «down memory lane».

Knudsen sier Quart har vært viktig for henne. Både med tanke på at hun i dag jobber som musikkjournalist, men også for musikkinteressen generelt.

– For meg som vokste opp her og var musikkinteressert på 90-tallet, var det helt absurd det som skjedde. Tenk at det var mulig å få disse store stjernene til Kristiansand.

Publikum på festival.

I overkant av 6000 billetter er solgt til årets jubileumsfestival. Her fra Slipknot-konsert i 2004.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hun tror Quart var større enn man egentlig har skjønt, og roser Toffen Gunnufsen for arbeidet han gjorde med å få store artister til byen.

– Det er ingen tvil om at han var en visjonær med det han fikk til. Han klarte å plukke artistene rett før de ble kjent, og det var først et par år etter de hadde spilt at vi skjønte hvor store de var blitt, de som hadde spilt her.

Store bookinger også i år

Toffen har stått for bookingen til årets festival, og artister som LCD Soundsystem, Underworld og Basement Jaxx pryder plakaten.

– LCD Soundsystem er et kupp. Men det er mange gode navn som har spilt på Quart tidligere og som man kanskje ikke fikk med seg på 90-tallet, som man kan se i dag, sier Knudsen.

Også artister som Mercury Rev, House of Pain, Flying Crap og Bjørn Torske skal være med å lage den gode gamle Quart-stemningen de kommende dagene.

Rakk akkurat konserten

– Mitt verste, vondeste og litt fine minne er da Rage Against the Machine skulle spille, forteller Knudsen.

De spilte på festivalen i 1997.

– Jeg skulle jobbe på Sørlandssenteret til klokka åtte, mens de gikk på scenen kvart på åtte. Mamma stod klar med motoren i gang og kjørte meg inn til sentrum.

– Jeg løp opp og inn i Bendiksbukta og kasta meg inn i mengden på Rage Against the Machine. Og akkurat da jeg rakk å komme fram til scenen så var de ferdige.

RATM

Rage Against the Machine spilte på Quart i 1997. Knudsen fikk såvidt med seg konserten.