NRK Meny
Normal

Skyteinteresse i tre generasjoner

Nordreisa skytterlag i Nord-Troms driver aktiv skytetrening for sine medlemmer. De siste fire årene har de satset ekstra på å få barn og ungdom med på treningene.

Malin Alice Bergmo

Sju år gamle Malin Alise Bergmo fikk prøve miniatyrskyting i fjor. Og sist tirsdag var hun med moren, Lena på skytebanen i Nordreisadalen.

Foto: Lena B. Henriksen / Privat

Sist onsdag deltok det blant annet tre generasjoner, far, datter og barnebarn, på skytebanen i Reisadalen.

Malin Alice traff 40 av 50 mulige på 100 meter

Malin Alise Bergmo traff 40 poeng av 50 mulige fra 100 meters hold.

Foto: Lena B. Henriksen / Privat

Sju år gammel og skyter allerede bra

Sju år gamle Malin Alise Bergmo fra Nordreisa fikk prøveskyte med salongrifle i fjor da hun var seks år gammel. På tirsdagens trening i Reisadalen oppnådde hun 40 poeng av 50 mulige med miniatyrrifle på 100 meters hold.

Bestefar, Arvid Bergmo er skikkelig fornøyd med barnebarnet sitt, og tror hun er skytetalent. Han sier at man må ta vare på unge skyttere.

Malin Alises mor, Lena B. Henriksen, kjøpte sin første rifle i 2010, og etter det har hun vært aktiv i skyttermiljøet i Nordreisa. Far og bestefar, Arvid Bergmo, kjøpte sin første rifle i 1973, og har vært aktiv siden da.

Arvid Bergmo

Leder for ungdomsgruppa i Nordreisa skytterlag, Arvid Bergmo tror at mange ganger følger skytesporten generasjoner.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Fra generasjon til generasjon

Skyting følger ofte generasjoner. Hvis foreldre er aktive skyttere, vil ofte barna også begynne med skyting.

Arvid Bergmo forteller at hans foreldre ikke var aktive, mens bestefar og noen onkler var aktive jegere og dermed også interessert i skyting.

Far Arvid, datter Lena og barnebarn Malin Alise var alle tre med på skytetreningen sist onsdag. Nordreisa skytterlag har de siste fire-fem årene satset på barn og ungdom. De trener en gang i uka med miniatyrskyting, og det er jevnt 8-12 skyttere på hver trening, forteller leder for ungdomsgruppa Arvid Bergmo.

Hør reportasjen om skytetreninga i Reisadalen:

Skytetrening i Nordreisadalen.