Hopp til innhold

Sammen på Oslo World Music Festival

Folk i Oslo kan snart få oppleve Mari Boine opptre sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK).

Mari Boine og Kringkastingsorkesteret

I mars 2012 opptrådte Mari Boine og KORK i en konsert i Kautokeino.

Foto: Sergey Gavrilov / WITBC/NRK

Da kringkastere fra urfolk verden over holdt konferanse i Kautokeino i mars 2012 arrangerte de konserten «Gilvve gollát», en historisk konsert hvor Kringkastingsorkesteret (KORK) for aller første gang holdt en hel konsert i samarbeid med en samisk artist.

KORK og Mari Boine gikk av scenen til stående applaus og trampeklapp.

NRKs anmelder skrev følgende om fremføringen:

«Publikum i ekstase, denne anmelder er vilt begeistret.»

Under Oslo World Music Festival 3. november skal Boine og KORK gjøre alt de kan for å gjenskape noe av den magien som publikum i Kautokeino fikk oppleve.

Releasekonsert

Der skal de avslutte festivalen i Folketeateret. Konserten vil være releasekonserten for plata, som ble sluppet 30. august på Universal Music.

Mari Boine er en av Norges desidert mest kjente og kjære artister. I løpet av sin 25 år lange karriere har hun gitt ut hele tolv album og spilt flere hundre konserter verden over.

Mari Boine er en stolt representant for den samiske kultur og har gitt det norske urfolket en sterk stemme innenfor norsk musikk.

Hun debuterte i 1989 med albumet «Gula Gula», hvor hun blandet elementer av jazz og rock med samisk joik og satte ord på diskrimineringen og undertrykkelsen av det samiske folk.

Line-up:

Mari Boine (vokal), Frode Fjellheim (keyboard/vokal), Roger Ludvigsen (gitar) og Åge Gunnar Augland (perkusjon)

KORK Dirigent: Anders Eljas

Korte nyheter

 • Evakueringene i Troms videreføres

  Politiet i Troms informerer lørdag ettermiddag om at evakueringa av de 22 innbyggerne i Breivikeidet, Oldervik, Vasstrand i Tromsø kommune, samt de berørte beboerne på Reinøya i Karlsøy kommune, videreføres.

  Skredsituasjonen er uendret i Troms, og politimester i Troms har derfor besluttet å videreføre evakuering på Reinøya, Oldervik, Breivikeidet og Vasstrand inntil videre.

  Politimesterens beslutning er gjort etter anbefaling fra kommunene og aktører med skredfaglig kompetanse.

  Lørdag og søndag vil det gjøres skredundersøkelser på lokasjonene som er evakuert. Det vil gjøres daglige vurderinger om evakueringen skal oppheves.

  De evakuerte blir orientert av sine kommuner.

 • Venter 1.000 skiturister, men får ikke sendt SMS om snøskredfare

  De får ikke lov å sende ut SMS om snøskredfare på egenhånd, derfor ber nå Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen om en najsonal varslingstjeneste.

  – Justis- og beredskapsdepartementet må ta et overordnet ansvar for å sørge for skikkelig informasjon og varsling til alle som besøker Troms.

  To utenlandske skiturister omkom i skred i Lyngen og Nordreisa fredag. Begge stedene var det svært dårlig vær.

  – Det var tidenes dårligste 31. mars. Det var 10 meters sikt, og enda er det hundrevis av turister som beveger seg ute i fjellene. Det tyder på at vi ikke gjør en god nok jobb på forebygging. Jeg føler litt maktesløshet, vi opplyser overalt der vi har mulighet, sier Johnsen.

 • – Folk isolert av snøskred mangler mat og medisin

  Etter varsler om at mennesker isolert av snøskred mangler mat og medisiner, setter Finnmark Røde Kors alle frivillige i beredskap. Det melder Røde Kors i en pressemelding.

  – Vi har lørdag fått de første rapportene om at mennesker som er isolert ikke har tilgang på mat og i noen tilfeller medisiner, så det haster å få hjulpet mennesker som nå er rammet av de mange snøskredene, sier Anette Kristiansen Karlsen, distriktsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps i Finnmark.

  Politiet sier til NRK at de ikke er kjent med at folk som er isolert mangler mat og medisiner.