Rett i strupen på Keskitalo

Sametingspresident Egil Olli (Ap) gikk til frontalangrep mot NSRs gruppeleder Aili Keskitalo straks møtet startet.

Egil Olli
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Aili Keskitalo

Aili Keskitalo svarte på kort på sametingspresidentens angrep.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

- Det er Aili Keskitalo, Norske Samers Riksforbund og Samefolkets Parti som ikke tar ansvar. Det er ikke sant som Aili Keskitalo sa i sin landsmøtetale, at vi ikke har visjoner, sa Olli.

GULDAL: Fallehii Keskitalo

Presidenten brukte siste del av sametingsrådets beretning om virksomheten til å svare på Aili Keskitalos tale til landsmøtet i NSR i helgen.

- Overtok saker Aili ikke klarte å løse

- Hun sa at "våre politiske konkurrenter ikke har noen visjoner". Dette er overhode ikke sant. Vi har styrt i et år og det har gått bra. Vårt råd overtok saker som Aili Keskitalo og hennes råd ikke hadde klart å løse. Dette har vi gjort noe med, sa Olli.

Han minnet også om at det var Keskitalo som kastet kortene.

- Vi tok et ansvar i denne situasjonen. Sakene senere i dag viser at vi har klare visjoner for det samiske samfunnet, sa Olli.

Aili Keskitalo svarte kort på kritikken:

- Jeg vet ikke om jeg skal ta det som ros at deler av min landsmøtetale tar en del av presidentens beretning. Likevel skal jeg ikke gå inn i en polemikk med presidenten her, svarte NSRs gruppeleder Aili Keskitalo.

- Presidenten lovte god dialog med opposisjonen da han overtok i fjor. Institusjonsmeldingen viser at dette ikke er tilfelle, sa Keskitalo.