Mrs. Universe står frem: – Jeg ble psykisk og seksuelt misbrukt som barn

Nå slår universets vakreste frue et slag for forsvunne og drepte urfolkskvinner i Canada.

Ashley Callingbull krones til Mrs. Universe

Ashley Callingbull-Burnham (25) vant tidligere i år tittelen Mrs. Universe, noe som betyr at hun er universets vakreste frue.

Foto: Pressebilde / Mrs. Universe

Ashley Callingbull-Burnham forteller til den canadiske avisen The Globe and Mail at da hun vokste opp som barn i Enoch Cree Nation i Edmonton, så ble hun psykisk og seksuelt misbrukt.

Både morgen og Ashley ble voldtatt av kjæresten til mora på den tiden den nykårede skjønnhetsdronningen var barn.

Ashley gikk ofte sulten, og samlet tomflasker sammen med sin mor slik at de kunne kjøpe mat.

Klassekameratene kastet steiner på henne, og kalte henne for en skitten indianer. En gang stjal de hennes eneste skopar.

Latterliggjort av en journalist

Onsdag snakket hun i «Spirit of Our Sisters conference» i Edmonton, som satte fokus på forsvunne og drepte urfolkskvinner i Canada.

Hun fortalte blant annet hvordan hun ble latterliggjort av en canadisk journalist da hun stilte opp i en missekonkurranse i 2010.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Mrs. Universe konkurranse

Ashley Callingbull Burnham er vant til å bevege seg på catwalken.

I august ble skuespilleren Ashley Callingbull-Burnham den første First Nation-kvinnen som blir kronet til Mrs. Universe.

Nå bruker hun sin berømmelse til å få flere til å vite om hvordan urfolkskvinner i Canada i årevis bare har forsvunnet og blitt drept, uten at samfunnet ser ut til å bry seg.

Callingbull-Burnham stiller seg bak de som krever en offentlig granskning av dette.

Hun mener også at dagens statsminister i Canada, Stephen Harper, ikke har gjort nok for canadiske urfolk. Derfor vil hun at folk skal stemme ut Harper ved neste valg, skrev avisen Global News 2. september i år.