NRK Meny
Normal

Det grønne i mindretall hos "De Grønne"

Slik er forholdene utenfor arbeidsplassen til en topp-miljøpolitiker.

Kåfjord i Nord-Troms
Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Befolkningen i Manndalen i Nord-Troms er forbannet på Miljøpartiet "De Grønne".

Grunnen er at partiets 2. kandidat til kommunevalget i Kåfjord og 3. kandidat til fylkestingsvalget i Troms, Günter Schulz, har plassert det folk kaller for skrot utenfor sitt snekkerverksted.

Rundt snekkerverkstedet på Løkvoll i Manndalen, cirka 100 meter fra E6, ligger det blant annet gamle biler og bilmotorer.

HØR: Skjemmes  

Günter Schultz selv forstår ikke kritikken som rettes mot han.

- Kun ting som jeg har bruk for som står lagret der, sier han.

- Svekker partiet

Partiets første kandidat til fylkestingsvalget i Troms, Brynmor Evans, er redd for at skrotet til Günter Schulz vil gå ut over partiet.

Det grønne i mindretall
Foto: Klemet Anders Sara / NRK

GULDAL: BIRASBELLODAT NUOSKIDA

- Det er ikke akseptabelt at en som er med på å fronte miljøpartiet ikke tar hensyn til naturen, sier han. Han vil nå ta kontakt med Schulz og be han rydde opp i det som folk definerer som søppel.

- Brukbare ting

Schulz mener at Kåfjord kommune må ta sin del av skylden for at det ser ut som det gjør utenfor snekkerverkstedet hans. Han forteller at kommunen for en god stund tilbake plasserte grustak utenfor bygningen.

- Jeg har ventet på dem i over ett år. Egentlig er jeg i startprosessen til å begynne å rydde, men ting går ikke bestandig så fort som man ønsker, sier han.

- Nyttige saker, ikke skrot

- Nyttige saker, ikke skrot

Foto: Klemet Anders Sara / NRK