NRK Meny
Normal

Landslaget måler krefter i nord

Brytere fra fire nasjoner er kommet til Tana for å delta på Tana Cup. Arrangementet er nå det nest største internasjonale brytestevnet i Norge.

Åpning av Tana Cup 2015.

Årets Tana Cup ble offisielt åpnet rundt kl.12:30 lørdag.

Foto: Frode Gundersen

– Stemningen er på topp i Flerbrukshallen på Tana bru, og det gleder oss at mange har kommet for å se stor idrett, forteller en av arrangørene Rita Boine.

Det er 11 gang Bryteklubben Tana arrangerer dette internasjonale stevnet, som også er et av de største enkeltstående idrettsarrangementene i Finnmark.

Armenia uteble

Brytere fra Russland, Norge, Sverige og Finland deltar i årets Tana Cup. Til sammen er det nærmere 300 utøvere som skal måle krefter i flerbrukshallen i Tana fra fredag til søndag.

Brytere fra Armenia var også påmeldt, men de rakk aldri fram til Tana.

– Laget fra Armenia dukket ikke opp, de var på veg til oss, men vi vet ikke hvor de ble av, opplyser stevneleder Frode Gundersen.

Han er forøvrig fornøyde med arrangementet så langt.

– Alt har gått bra så langt, skriver Gundersen i en SMS til NRK Sápmi.

To landslag

Norges Bryteforbund har sendt to landslag til Tana Cup. Ungdomslandslaget for herrer stiller med en tropp på 9 brytere, og for første gang har forbundet også sendt jenter til Tana Cup.

Ungdoms-/juniorlandslaget for kvinner er påmeldte med 9 brytere.

Blant disse har hele 6 utøvere tilknytning til Finnmarksklubber. Fra arrangørklubben skal Synne M. Haagensen og Gunn Rita Boine representere Norge i Tana Cup.

Landslaget har også holdt treningssamling i Tana fredag ettermiddag, og skal ha to treningsøkter til på søndag.

Finaler i årets Tana Cup utkjempes lørdag ettermiddag.