Forlenger søknadsfristen

Samisk høgskole ikke fornøyd med søkertallet til studietilbudene.

Det nye vitenskapsbygget Diehtosiida
Foto: Åse Pulk

Søknadsfristen til studiene ved Samisk høgskole var 15. april, men den er nå forlenget til 1. juni.

– Gir en ny mulighet

– Alle studietilbudene er ikke fylt opp ennå og derfor besluttet skolen å forlenge søknadsfristen. Vi vil gi alle muligheten til å søke plass ved skolen, forteller Ánte Siri, som er informasjonskonsulent ved skolen.

En annen grunn er at skolen ikke rakk å bli ferdig med studiekatalogen så tidlig som ønskelig.

– Vi vil at alle skal få muligheten til å få all informasjon de trenger når de skal bestemme seg for hvilket studie de vil ta.

Håper på flere søkere

Siri håper på flere søkere etter at skolen forlenget fristen.

– Dette er en god mulighet for de som fortsatt ikke har bestemt seg for hva de vil studere og som ikke har rukket å søke ennå. Nå har de muligheten til å søke her.

Han har ikke helt oversikten over hvilke studier de har lite søkere til, men forteller at de har mange spennende studietilbud.

– Blant annet har Samisk høgskole et helt nytt tilbud sammen med svenske Samernas utbildningscentrum, nemlig Duodji 2 som gir 30 studiepoeng.

Siri oppfordrer alle som er interessert i å studere ved skolen til å søke før den nye søknadsfristen går ut, selv om det fortsatt finnes en åpning etter fristen også.

– Om det skulle finnes ledige studieplasser etter at søknadsfristen er gått ut, så kan man jo selvfølgelig søke da også, sier Siri.