Familie overtar lavvo-produksjon i Kautokeino

Det nyopprettede selskapet Arctic Lavvo har kjøpt opp rettighetene til å produsere Venor gammer og lavvoer etter at Venor As er blitt tvangsoppløst.

Arctic Lavvo

Arctic Lavvo er en familiebedrift, med mor Sølvi Bongo, far Mathis Bongo, datter Marianne Bongo-Wiik og svigersønn Anders Bongo-Wiik.

Foto: Bongo-Wiik

– Vi er stolte av å kunne tilby videre produksjon av de anerkjente produktene til avviklede Venor i Kautokeino. Venor gammen og Venor lavvoen har i en årrekke vært kjente for sine solide kvaliteter og det er en fornøyelse å kunne videreføre disse produktene, sier Anders Bongo- Wiik i Arctic Lavvo.

Jobbet i Venor

Etter at Venor As tidligere i sommer ble tvangsoppløst på grunn av manglende årsregnskap har det ny opprettede selskapet Arctic Lavvo i går kjøpt rettighetene til Venor navnet, samt varelageret og driftstilbehøret.

Sølvi Bongo, Mathis Bongo, Marianne Bongo-Wiik og Anders Bongo-Wiik står på eiersiden og alle har definerte driftsroller, hvor Sølvi vil stå sentralt i produksjonen.

Venor gamme

Arctic Lavvo ønsker å videreføre produktene til Venor, men med ny logo.

Foto: EWA-MARI HEDMAN

Sølvi begynte sin karriere i Venor i 1993. Hun har over 20 års erfaring fra Venor, hvor hun både har ledet produksjonen og vært delaktig i design og produktutvikling.

– Det er synd at det gikk som det gikk med Venor, vi ønsker å berge arbeidsplasser og videreføre lavvoproduksjonen i Kautokeino, sier Bongo- Wiik.

Nye produksjonslokaler

Planen er i komme i gang med produksjon av lavvoer i løpet av oktober i midlertidige produksjonslokaler, men allerede neste år skal et nytt produksjonsbygg være klart.

– Vi regner med 10–15 ansatte når produksjonen kommer i gang for fullt, sier Anders Bongo- Wiik.

Han forteller at de vil produsere de anerkjente produktene til avviklede Venor, men med logoen til Arctic Lavvo.

– Vi må se hvordan markedet reagerer på dette, produktene vil fortsatt hete Venor-lavvo og Venor- gamme, men de vil bli produsert med logoen til Arctic Lavvo, sier Bongo-Wiik.