Hopp til innhold

Eieren fant elghund sin skutt

Torsdag morgen fant jegerkollega og hundeeier Magnar Aslaksen en sørgelig opplevelse da hans elghund Loke (nær 2 år gamle) ble funnet død.

Aslaksen var i fangst onsdag og dro med hunden sin fra hytta sin ved Idjajávrris til Nieiddaidvári fangstområde. Etter å ha gått i noen timer satte Aslaksen seg i en sandstrand for å koke kaffe. Hunden roet seg ned etter nærmere en halv time, før den luktet en elg og dro av gårde, som var siste gang Aslaksen så hunden i live.

– Klokka var allerede litt over seks og det begynte å bli mørkt. Da jeg kom til stedet der hunden var, var det mørkt og jeg fant ikke hunden, selv om WeHunt viste at hunden var der. Det viste seg senere at jeg hadde gått bare noen få meter unna. Jeg ga opp og dro tilbake til hytta der jeg overnattet. Neste morgen dro jeg for å lete igjen, og da fant jeg hunden. Den var skutt, og det var et enormt hull rett mellom øynene, forteller Aslaksen.

– Det første jeg tenkte på da jeg så det, var at det må ha vært en elg tyv i området og at hunden hadde funnet den. Heldigvis tok jeg en kaffepause og ble ikke med hunden, ellers kunne jeg også kanskje blitt skutt, sier Aslaksen alvorlig til Ávvir

Aslaksen tok hunden med seg til hytta der han ringte politiet.

Hunden ble funnet om lag 2,5 kilometer fra bilveien. Stedet ligger cirka to mil fra Karasjok, mot Lakselv. Politiet oppfordrer publikum som vet noe til å ta kontakt med dem. Dette skrev Ávvir

Korte nyheter

 • Skjøt gaupe – mener han handlet i nødverge

  En mann i 60-årene fra Troms må i midten av april møte i Nord-Troms og Senja tingrett, tiltalt for å ha skutt en gaupe uten nødvendig fellingstillatelse.

  Det kommer frem i en fersk tiltalebeslutning fra Statsadvokatene i Troms og Finnmark.

  – Min klient bestrider straffskyld etter siktelsen mot han, men erkjenner å ha skutt gaupen, sier advokat Hallvard Østgård, som forsvarer den tiltalte mannen.

  Hendelsen fant sted utenfor gårdsbruket til tiltalte våren 2023.

  Østgård forteller at hans klient mener han handlet i nødverge for å berge sauene på gården.

  Tinghuset i Tromsø
Nord-Troms og Senja tingrett
  Foto: Hanne Wilhelms / NRK
 • Alimus bargguhisvuohta borgemánu 2021 rájes

  3,9 proseantta Norgga álbmogis lea barggu haga. Dan čájehit Statistalaš guovddášdoaimmahaga ođđajagimanu logut.

  117.000 olbmo ledje barggu haga ođđajagimanus, 2000 eambbosat juovlamánu ektui.

  Ná ollosat eai leat leamaš barggu haga borgemánu 2021 rájes. Olu almmáiolbmot 25 jagi rájes gullet dán lassáneapmái.

  – Maŋimuš jagi bargguhisvuođa lassáneamis leat guokte goalmmádasas almmáiolbmot, dadjá Statistalaš guovddášdoaimmahaga bargomárkan- ja bálkástatistihka sekšuvdnajođiheaddji, Tonje Køber.

 • Máttabálgosiid hearggit vuite heargegilvvuid

  Vahkkoloahpa ledje heargegilvvut suomabeale. Nuorittas, Yli-Kiiminki lahka vuite máttabálgosiid hearggit. Báhkkaluohká vuittii Kenttälä Reijo ja Kaleva Esa heargi Sämpylä. Dan čállá Yle Sápmi.

  Jaakolan Talli heargi, Jukkis, vuittii rabas luohká. Njáhcu ja dipma bána lei stuorra hástalussan gilvvuide, ja muhtin gilvvuid ii lean vejolaš čađahit.