Hopp til innhold

P3 produsent om Biru Baby: – Plutselig kan de «blow up»

I dag slipper Biru Baby sitt nye album, og musikkprodusent i P3 er positivt overrasket.

Biru Baby

BIRU BABY: (I midten) Helge Reinsnes Moen, Ida Iki og Hanna Krogh-Reinsnes.

Foto: Håkon Borg

Ida Iki og Hanna Krogh-Reinsnes, begge fra Alta er frontfigurer i punkrock bandet, Biru Baby. Bandet har skapt overskrifter for deres energiske liveopptredener, og kjente norske artister som OnklP har skrevet på sosiale medier:

«For et band. Vet ikke om jeg er forelska eller livredd.»

Nå er de aktuelle med det nye albumet «Ancient Call» som utgis fredag 16. mars.

– Det er en reise gjennom vår samiske identitet, fordi vi er fornorska samer som har oppdaget at vi er 100 % samiske.

Å uttrykke seg selv gjennom musikken er viktig for Krogh-Reinsnes og Iki. Begge forteller at de har oppdaget seg selv og sin samiske identitet da de har holdt på med albumet. De sier til NRK at det har vært veldig inspirerende.

Tete Lidbom

– Det er jo godt å se at musikere med tilknytning til det samiske tør å vise det.

Foto: Kim Erlandsen

Imponerer

Tete Lidbom, som er musikkprodusent i P3 og programleder for blant annet «Heia Fotball» og NRK P3s eneste rockeshow «Tete», er stor fan av den samiske punkrock bandet Biru Baby.

– De er i ferd å bli et av mine norske favorittband, av den enkle grunn at de er veldig forfriskende.

– Det er et band som helt åpenbart gir totalt f**n i musikalske regler og sånt, samtidig som det er utrolig morsomt å høre på, sier Lidbom.

Hva synes du om det nye albumet?

– Det er jo en berg– og dalbane. Det er gøy med bidrag fra Mikkel Gaup på åpningssporet. Det er nok mer helstøpt enn jeg trodde Biru Baby skulle være, da jeg første gang ramlet over dem for et par år siden.

– Så jeg er veldig positivt overrasket og fornøyd med det nye albumet.

Lidbom forteller at han synes det er «helt konge» at de blander inn det samiske og at det passer godt til bandets rockestil.

Biru Baby live opptreden

30. Mars spiller bandet i Kautokeino under påskefestivalen.

Foto: Dánil Røkke

Terger musikkeksperter

Folk i musikkmiljøet er splittet når det gjelder hvilken sjanger Biru Baby hører til. Selv synes Hanna og Ida det er morsomt at folk beskriver musikken deres som en ny sjanger.

– Vi er inspirert av veldig mye forskjellig, så vi har på en måte bare prøvd å gjøre det vi har lyst til.

Artig å terge musikkeksperter?

– Ja, det er veldig artig, fordi det jo ingen regler i kunst. Det er jo det som er greia med kunst. Du skal kunne gjøre hva du vil, så det er veldig morsomt å være fri.

Se den nye musikkvideoen til Biru Baby.

Korte nyheter

 • Terrengbrann i Nesseby

  Brannvesenet rykket ut til brann i terreng ved Holmvatnet i Nesseby rundt klokken 01:40 natt til søndag. Det skal være et lynnedslag som er årsaken til brannen. Skogbrannhelikopter ble rekvirert og klokken 06:50 jobbes det fortsatt med å slukke brannen.

 • SAS-raarahtallen jåerhkieminie

  SAS-raarahtallen måantan jåerhkieminie. Aejkiemieriem tsåahka 11 daenbiejjien lij, mohte dah ij sïemies sjidtieh. SASen girtieh ojhte dan hïeljien haelehten.

  Det er fare for pilotstreik i SAS
  Foto: Ismail Burak Akkan / NRK
 • Skogbrann i Kautokeino

  Det meldes om skogbrann to steder i Kautokeino kommune. Den første langs RV92, mellom Gievdneguikoa og Lapholuoppal. Den andre ved Havgajavri i nærheten av grensa til Øvre Anarjohka nasjonalpark. Helikopter er på vei. Det opplyser 110 Finnmark på Twitter.