Normal

- Det er trist, vi er bare mennesker vi også.

– Det er forferdelig trist det som har skjedd. Det kommer til å påvirke homo-politikken i flere år fremover, sier Sápmi Pride-leder Lemet Ánde Stueng.

Flagger på halv stang etter Orlando-skyting

Det flagger på halv stang etter Orlando-skyting

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Natt til søndag fikk politiet meldinger om at skudd var avfyrt inne i den populære homseklubben Pulse i Orlando i Florida. 50 mennesker mistet livet i det politiet kategoriserer som en masseskyting og en gisselsituasjon. Tre timer senere var situasjonen avklart og gjerningsmannen ble drept i skuddveksling med politiet.

Leder i Sápmi Pride Lemet Ánde Stueng er rystet over det som har skjedd i USA.

– Det viser utfordringene som er verden rundt. Når vi tror vi er ferdige med homofrigjøringen, så fortsetter undertrykkelsen.

Han tror mange blir redde av hendelsen, men at arbeidet videre vil være å gi folk informasjon slik at lignende ikke vil skje i Norge.

Leammuid Lemet Ande

Leder for Sápmi, Pride Lemet Ánde Stueng

Mer bekymret for muslimer

En amerikansk statsborger av afghansk opprinnelse skal stå bak det som skal være den verste masseskytingen i USAs historie. 50 personer ble drept i angrepet og 53 er innlagt på sykehus, sier politiet.

Stueng sier han ikke er redd for hva som skjer med homofile fremover, men er mer bekymret for muslimer.

– Det er mer trist for dem enn det er for homsenes del. Det er større sjanse for å hate muslimer i den vestlige verden, enn det er å hate homofile. De kommer til å bli mistenkeliggjort.

Neste uke er det Oslo Pride, der de homofile feirer seg selv. I følge Stueng er det årets høydepunkt.

– Jeg tror at hendelsen i Orlando kommer til å ta mye plass, og selvfølgelig kommer vi til å stille med parole til minne om ofrene.

APTOPIX Nightclub Shooting Florida

50 mennesker mistet livet i angrepet. 53 mennesker er skadet.

Foto: Phelan M. Ebenhack / Ap