Dette vet vi om skytingen i Florida

Politiet bekrefter at 50 mennesker ble drept og 53 skadd etter et angrep mot en homseklubb i Orlando. Gjerningsmannen Omar Mateen har blitt drept av politiet.

APTOPIX Nightclub Shooting Florida

50 DREPT: Dødstallene stiger etter at det ble avfyrt skyting på homseklubben Pulse i Orlando natt til søndag. Minst 50 er drept og 53 er såret etter angrepet. Politiet har drept 29 år gamle gjerningsmannen Omar Mateen i en skuddveksling.

Foto: Phelan M. Ebenhack / Ap

Det er innført unntakstilstand i Florida etter at 50 mennesker har mistet livet etter skyting på en nattklubb i Florida natt til søndag.

Angrepet er den verste masseskytingen i USA noensinne.

Politiet i Orlando etterforsker skytingen på homseklubben som et terrorangrep. De mener motivet for angrepet mot nattklubben har tilknytning til at det var en klubb for homofile.

Laster Twitter-innhold

Gjerningsmannen bak angrepet er 29 år gamle Omar Mateen. Han var amerikansk statsborger med afghansk bakgrunn, bekrefter Buddy Dyer i Orlando på en pressekonferanse.

Dette vet vi om saken så langt:

 • Ved 02-tiden natt til søndag fikk politiet meldinger om skyting på homseklubben Pulse i Orlando i Florida.
 • Det var omtrent 320 personer inne i lokalet da angrepet startet.
 • En mann begynte å skyte på mennesker på klubben. Ifølge politiet skal han også ha hatt en mistenkelig gjenstand spent fast på kroppen.
 • Vitner forteller at skytingen pågikk i bare et par minutter
 • Flere vitner forteller at det ble skutt både mot folkemengden og opp i taket.
 • Folk løp ut av nattklubben, men 30 kom seg ikke ut og ble tatt som gisler av gjerningsmannen
 • Rundt 100 politifolk deltok i aksjonen mot gjerningsmannen. Ni av disse var involvert i skuddvekslingen, og en politibetjent ble lettere skadd i aksjonen.
 • Politiet drepte gjerningsmannen Omar Mateen i en skuddveksling. Gislene ble da reddet ut av nattklubben
 • Dødstallene stiger etter angrepet. Mens det først ble meldt om 20 drepte og 42 sårede, oppjusterer nå amerikansk politi tallene til 50 drepte og 53 skadde
 • Flere pårørende venter fortsatt på svar om deres nærmeste er berørt av situasjonen
 • Mateen skal ikke ha stått oppført på USAs liste over mulige terrorister før angrepet, ifølge BBC
Laster kart, vennligst vent...

Saken oppdateres.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt