Vil løse søppelkrisen med flere spann i sentrum

Renovasjonen IKS stiller med opp til tjue ekstra søppelspann, av den typen du har hjemme, i Stavanger sentrum denne helgen.

Måker

Disse søppelsapannene i Stavanger sentrum har fått hard medfart den siste tiden. Nå vil renovasjonen IKS teste bruk av samme type søppelspann som har folk har hjemme.

Foto: Kees Fjellvang / NRK

– Ordføreren har jo gått ut med en oppfordring til dugnad. Vi ser at vi kan bidra. I og med at vi driver med innsamling av avfall, så kan vi sette ut en del ekstra beholdere, og se om det løser problemet.

Det sier Kurt Sedberg, som er direktør for IKS renovasjon, selskapet som henter inn søppel i Stavanger og Sandnes.

Les også: Dette er Stavangers omtalte svinesti

Bakgrunnen er oppmerksomheten som har vært rundt forsøplingen av Vågen-området denne sommeren. Hver helg flyter avfallet utover gater og fortau i sentrum. Det blir diskutert om det er folk på fest i byen, måker eller dårlige/for få søppelspann som har skylden.

Søppel i Stavanger

Hver helg flyter avfallet utover gater og fortau i sentrum. Det blir diskutert om det er folk på fest i byen, måker eller dårlige/for få søppelspann som har skylden.

Foto: Håvard Tanche-Larsen Knutsen / NRK

Varaordfører i Stavanger kommune, Bjørg Tysdal Moe, har blant annet sagt at det rett og slett ikke er gode nok søppelspann i sentrum.

Erfaring fra Gladmat-festivalen

Stavanger kommune har sendt et åpent brev til innbyggerne der budskapet er at det er altfor mye søppel som flyter rundt omkring. De ber folk om å ta ansvar.

Tiltaket fra IKS renovasjon er et svar på dette.

Les også: Vil sjå til London for å stoppa forsøpling

Det er for å teste ut større kapasitet. Nå er det ikke vi som driver med dette daglig i Stavanger, men vi har blant annet innsamling av avfall under Gladmat-festivalen. Da klarer vi å ta hånd om det uten at det flyter. Vi kan se om større kapasitet hjelper, så kan det kanskje være en ledetråd for kommunen når de skal planlegge, sier Sedberg.