«Kjære Sunniva»
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Varhaug-drapet

Oppsummert

Gulating lagmannsrett har satt av ti dager til ankesaken mot den 18 år gamle mannen som i tingretten ble dømt til forvaring for drapet på Sunniva Ødegård (13) i juli 2018.

 • Ville komme seg vekk

  Han forteller at han ønsket å flytte hjemmefra. På drapsdagen tenkte han at fengsel var et alternativ for å komme seg bort. Han vurderte derfor å begå et drap. Senere samme dag så han Sunniva Ødegård på en lekeplass på Varhaug. Han fulgte deretter etter hun, og overfalt henne 150 meter unna hjemmet hennes.

 • Tiltalte forklarer seg

  Den tiltalte 19-åringen har inntatt vitneboksen i lagmannsretten. Han har med seg flere sider med notater og forteller i detalj, hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden og natten på Varhaug i fjor sommer. Mannen tar seg god tid og legger inn flere pauser underveis.

 • Nekter straffskyld for Varhaug-drap

  Den 19 år gamle mannen som i tingretten ble dømt for drapet på Sunniva Ødegård (13), nektet mandag straffskyld da ankesaken begynte. 19-åringen ble i Jæren tingrett dømt til elleve års forvaring med sju års minstetid.

 • Erkjente ikke straffskyld

  Den tiltalte 19-åringen erkjente ikke straffskyld da tiltalen ble lest opp av aktor Nina Grande. Mannen er tiltalt for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård, likskjending, falsk forklaring og skadeverk.