NRK Meny
Normal

– En kamp vi aldri kommer til å gi opp

Henimot 100 000 fagorganiserte i Rogaland deltok onsdag ettermiddag i den politiske streiken mot endringene i arbeidsmiljøloven. Det er streikemøter og markeringer flere steder i fylket.

Streikemøte i Haugesund

Streikemøtet i Haugesund foregikk i Steinparken i sentrum.

– Kampgløden er stor, og dette er en kamp som vi aldri kommer til å gi oss på, ikke på tørre møkka, for å si det enkelt og greit.

Helge Larsen, sekretær i Fellesforbundet i Haugesund er fornøyd med oppslutningen om streikemøtet, særlig fordi været ikke er på de strekendes side. Larsen gikk i tog fra Aibel til Haugesund sentrum.

– Det er andre gang jeg går i tog i forbindelse med streik. Første gang var når de ville endre pensjonene våre i Norge, nå er det mot endringene i arbeidsmiljøloven, og det er ikke noe mindre engasjement i dette, sier Larsen.

Vil forsvare arbeidsmiljøloven

I Stavanger sentrum er torget fylt opp av streikende, etter at LO, Unio og YS har oppfordret sine medlemmer til politisk streik mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven.

Streikemøte på Torget i Stavanger

Torget i Stavanger var fylt opp med streikende onsdag ettermiddag.

Foto: Ine Eftestøl / NRK

– Jeg er her for å forsvare arbeidsmiljøloven. Jeg tror at det kan være bare første steg mot noe som vi ikke vil ha i Norge. Regjeringen burde ta inn over seg at dette oppmøtet viser at dette er noe det norske folk ikke vil ha.

Det sier Marianne Orre, læreren var en av dem som deltok i folkemøtet på Torget onsdag ettermiddag. Hun er ikke først og fremst bekymret for seg selv om regjeringens forslag blir vedtatt.

– Det vil ikke egentlig påvirke mitt arbeidsliv så veldig mye for jeg har fast stilling, men jeg har tenåringer som snart skal ut i arbeidslivet. De kan risikere å være midlertidig ansatte i veldig mange flere år enn jeg var da begynte i skolen, sier Orre.

Streikemøte i Egersund

1000 demonstrerte i Egersund

Den politiske streiken samler i ettermiddag nærmere 1000 deltagere i demonstrasjonstog i Egersund, der LO, Unio og YS medlemmer fra Lund, Bjerkreim, Sokndal og Eigersund går fra Jernbanestasjonen og til torvet.

Toget går på F-44 midt i rushtida, når alle skal hjem fra jobb, så streiken vil merkes i trafikken, sier LO leder i Dalane, Rune Eia.

Toget avsluttes med appeller på torvet.