NRK Meny
Normal

60 Ap-medlemmer vil ha bussvei, 39 vil ha bybane

Flertallet i Stavanger Arbeiderparti vil ha bussvei, ikke bybane, på Nord-Jæren. Det ble avgjort på et medlemsmøte onsdag kveld.

Stavanger Arbeiderparti går for bussvei. Søndag gikk bystyregruppa inn for bussvei, og på medlemsmøtet onsdag kveld stemte 60 for bussvei og 39 for bybane.

VIDEO: På et medlemsmøte onsdag kveld stemte Ap-medlemmene i Stavanger om partilaget skal gå for bybane eller bussvei på Nord-Jæren. Foto: Kristoffer Møllevik

Med 60 mot 39 stemmer vedtok medlemmene i Stavanger Arbeiderparti onsdag kveld at de skal gå for bussvei på Nord-Jæren.

Bystyregruppen i samme kommune bestemte seg for bussvei allerede søndag. Leder og bussveitilhenger Cecilie Bjelland mener avgjørelsen onsdag innfrir løftet til velgerne.

Mener rapporter taler for bussvei

Den siste tiden har det kommet en rekke utredninger om bybane og bussvei. Sist uke kom rapporten fra kommunene, fylkeskommunen, Statens vegvesen og Jernbaneverket, som fastslo at bybane er dyrest, men best til å løse trafikkproblemene i Stavanger-området.

– Da vi gikk gjennom alle rapportene, så vi at noen punkter var de helt like på, og noen punkter var de bedre i forhold til bussveiløsningen, mener hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Stavanger Arbeiderparti er delt i to i spørsmålet om det skal bygges bybane eller bussvei på Nord-Jæren. Onsdag vant bussvei-siden.

VIDEO: Cecilie Bjelland og Hilde Karlsen står mot hverandre i spørsmålet om bybane eller bussvei. Foto: Kristoffer Møllevik

– Utrolig skuffet og lei meg

Ap-politiker Hilde Karlsen tilhører den andre siden partiet.

– Jeg er utrolig skuffet over det som ble stemt frem. Jeg er lei meg for at vi ikke kan vente på saksfremlegget fra Stavanger kommune, som kommer på fredag, sier hun.

En bybane kommer til å koste 32 milliarder kroner, mens bussvei blir noe billigere – 28 milliarder.

Representantskapet i Rogaland Ap avgjør til helgen hva partiet til slutt skal gå for.