Hopp til innhold

115 ansatte mister jobben på Jørpeland

Styret i Scana Industrier bestemte seg tirsdag kveld for å begjære oppbud for Scana Steel Stavanger. Konsernsjefen frykter store ringvirkninger av konkursen.

Scana Steel, stålverket på Jørpeland

115 ansatte mister jobben etter konkursen ved Scana Steel Stavanger på Jørpeland.

Foto: Anders Fehn/NRK

– Situasjonen ved stålverket har vært kritisk i en lengre periode. Den har ikke bedret seg i noen forstand. Negativ egenkapital er resultatet av dårlig drift. I tillegg har vi måttet finansiere opp selskapet på nytt, og der har vi fått nei både fra eksisterende eiere og banker. I prinsippet hadde ikke styret noe annet valg enn å begjære oppbud.

Det sier Jan Melhus, som er konsernsjef i Scana Industrier. Det var på styremøte tirsdag kveld at beslutningen ble tatt. Onsdag skal ledelsen informere de ansatte om situasjonen.

Les også: – Vi synes jo det er helt fryktelig

Les også: Scana Steel på Jørpeland er reddet

I en børsmelding fra selskapet heter det at Scana Steel Stavanger over lengre tid ha drevet med betydelige tap og har gjennomgått en kraftig restrukturering og bemanningsreduksjon i et forsøk på å få til lønnsom drift.

Frykter ringvirkninger

– Samtidig med restrukturering og nedbemanning har Scana Industrier helt frem til nå forsøkt å finne nye eiere til Scana Steel Stavanger uten å lykkes. Lønnsom drift og tilstrekkelig ordrereserve har ikke vært mulig å oppnå, skriver Scana Industrier i meldingen.

Les også: Skal tjene penger på å «hugge opp» Nordsjøen

Konkursen betyr at 115 ansatte ved stålverket på Jørpeland mister jobben.

– Jeg vil jo anta at dette vil få ringvirkninger for det lokale næringslivet i Jørpelandsområdet. Vi kjøper mange varer og tjenester rundt oss. Det er jo og sånn at i en konkurs så er det noen som går tapende ut, spesielt i forhold til leverandørmassen. Det beklager vi på det sterkeste, sier Melhus.