NRK Meny
Normal

– Vi gleder oss enormt til showet

Programlederne har funnet tonen foran Spellemann-showet lørdag kveld. De deler arbeidet rettferdig seg imellom, og får hjelp når de «fjaser seg bort».

Programlederne har funnet tonen foran Spellemann-showet lørdag kveld. De deler arbeidet rettferdig seg i mellom, og får hjelp når de «fjaser seg bort».

VIDEO: Jenny Skavlan og Mona B. Riise er veldig klare for å lede Spellemann i Stavanger i morgen.

– Jeg trodde at det skulle gå litt bedre, men jeg måtte bruke en sånn hypnose-app i går kveld. Den er sånn: Du føler deg trøtt, du sovner, du puster, og så sovnet jeg.

Mona B. Riise innrømmer at det var vanskelig å få sove dagen før den store Spellemanns-dagen. Fredag morgen stilte hun, sammen med Jenny Skavlan, i flere av NRKs radiosendinger fra NRK Rogalands studio på Ullandhaug i Stavanger for å snakke om Spellemann-showet.

Utsolgt

De to programlederne skal lede et show som det er stor publikumsinteresse for.

Billettene til Spellemanns-showet i Stavanger konserthus lørdag kveld er stor sett utsolgt. De såkalte helaften-billettene er det ikke noen igjen av, mens det skal finnes billetter til det som heter Showdel 1.

Her opptrer blant andre OnklP, Team Me med Jaga Percussion, Anders Nilsen, Thea Hjelmeland og Admiral P.

I showdel 2 deltar Morten Abel sammen med Odd Nordstoga, Åse Kleveland, Emilie Nicolas og Sondre Lerche.

Spellemann-showet sendes direkte på NRK1.

Rettferdig arbeidsdeling

– Det er jo bare en sånn fin kveld. Så man vil bare gjøre det så bra man kan. Det jeg er mest redd for er at jeg ikke skal huske alt jeg skal si. Det går i berg og dalbane, plutselig er det bare gøy. Vi har funnet masse vitser, og føler oss så morsomme. Så plutselig kommer nervene. Når jeg jobber, går det bra, men idet jeg er utenfor den salen, eller når vi sitter og ler av våre egne vitser, så kommer nervene, sier Riise.

Hun påstår at de to programlederne deler forberedelsene likt og rettferdig seg imellom.

– Jeg hadde jo aldri møtt Jenny før. Det som skjedde var at vi skulle skrive manus sammen. Så hadde vi det så gøy at det rett og slett ble 50/50. Vi leder det helt sammen. Vi har skrevet alt sammen helt alene. Vi får litt hjelp når vi har fjaset oss helt bort. Da er det noen som sier at det var kanskje ikke SÅ morsomt, sier hun.

Noe for alle

– Vi gleder oss jo enormt til stor sett alt som skal skje på den scenen, sier Jenny Skavlan. Hun lar seg presse til å si at hun gleder seg spesielt til at de to artistene fra Stavanger, Anders Nilsen og Morten Abel, skal opptre lørdag kveld.

– Kanskje vi skal drømme om en liten Stavanger-duett. Hadde ikke det vært kult? Spør hun.

Spellemanns-showet denne gangen skal spesielt falle i god jord hos det unge publikumet. Likevel mener Skavlan at det blir noe for alle.

– De blir jo alt fra OnklP og de fjerne slektningene til Åse Kleveland, og et større spenn tror jeg ikke du får. Dette kommer til å favne alle, mener Skavlan.