Hopp til innhold

Se Tom Cruise på Preikestolen

Mandag ettermiddag var Tom Cruise på plass på Preikestolen.

Tom Cruise på Preikestolen

Tom Cruise er på plass i Rogaland for å filme det som skal være spektakulære scener til den sjette Mission Impossible-filmen. Her er han sammen med regissør Christopher McQuarrie på Preikestol-platået.

Foto: Ragnar Egeland

Filmstjernen så blid og fornøyd ut, og stilte opp på bilder sammen med regissør Christopher McQuarrie. Cruise skal ha kommet til Preikestolen mandag, og etter planen skal selve filmingen av «Mission Impossible 6» starte tirsdag. Det gjenstår å se hva slags vær Hollywood-teamet får servert.

Tom Cruise på Preikestolen
Foto: Ragnar Egeland

Det har lenge vært spekulert i hvor Tom Cruise skulle bo under filminnspillingen. Mandag formiddag ble superstjernen hentet med helikopter i hagen til Oilers-eier Tore Christiansen på Boganes i Stavanger, trolig for å bli fløyet til innspillingsstedet på Preikestolen.

NRK var på stedet da superstjernen kikket ut av helikopteret rett etter take off. Overfor Cruise satt Mission Impossible-regissør Christopher McQuarrie.

Tom Cruise i helikopter

Mission Impossible-regissør Christopher McQuarrie og Tom Cruise tar av fra en eiendom på Boganes i Stavanger. Cruise tar bilder med telefonen sin.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK
Tom Cruise

Her blir Tom Cruise hentet i helikopter på tomten til Oilers-eier Tore Christiansen. De karakteristiske pilotbrillene gir assosiasjoner til 80-tallsfilmen Top Gun.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

Hvite gjerder

Flere har trodd at Cruise skulle ankomme Stavanger mandag, men etter det NRK erfarer landet hans privatfly på Stavanger lufthavn allerede klokken 20.18 søndag kveld. Det er ukjent om skuespilleren var ombord i flyet, som er at typen Gulfstream GIV.

Tom Cruise fly

Her står Tom Cruise sitt privatfly parkert på Stavanger lufthavn mandag morgen.

Foto: Erik Waage / NRK

I helgen ble det satt opp hvite, midlertidige gjerder rundt villaen til Oilers-eieren. Christiansen har foreløpig ikke ønsket å kommentere ryktene om at Cruise skal bo på eiendommen hans, men nå kan NRK bevise at Cruise har oppholdt seg i millionvillaen.

Gjennom hele helgen og mandag formiddag var det stor trafikk inn og ut fra tomten til Tore Christiansen. Det er også et omfattende vakthold for å holde uvedkommende borte fra villaen.

Film Box Office

Tom Cruise fra en scene i filmen «American Made».

Foto: David James / AP

Skal klatre opp

Det er satt av tre dager til å spille inn scenen til filmen, og Cruise skal klatre opp de siste stupbratte meterne opp til kanten av Preikestolen.

Per Henry Borch i produksjonsselskapet Truenorth Norway tror scenen som spilles inn på det berømte fjellplatået, blir en sentral del av filmen.

Her blir Tom Cruise og regissør Christopher McQuarrie hentet med helikopter.

Tore Christiansens hus

På denne fasjonable eiendommen på Boganes i Stavanger bor Tom Cruise mens innspillingen foregår. Helikopteret landet på tuppen av odden, til venstre på bildet.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK