Hopp til innhold

Er det her Tom Cruise skal bo neste uke?

Rundt en av Stavangers flotteste eiendommer er det i løpet av natta kommet opp hvite, midlertidige gjerder. Mye taler for at eiendommen gjøres klar for Hollywood-innrykk i forbindelse med filminnspillinga på Preikestolen.

Tore Christiansen eiendom

Lørdag morgen var dette gjerdet oppført rundt Tore Christiansen sin eiendom på Boganes i Stavanger.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Villaen ligger helt i sjøkanten nær Jåttåvågen i Stavanger. Huset ligger godt skjermet, ytterst på Boganeset. På eiendommen er det en stor hage med plass til å lande helikopter.

Eiendommen tilhører Tore Christiansen, kjent som eier av ishockeylaget Stavanger Oilers og en sentral næringslivstopp og bedriftsgründer i Rogaland.

Tore Christiansen, Oiles-eier

Tore Christiansen er kjent næringslivstopp i Rogaland, og eier av ishockeylaget Stavanger Oilers.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Hvorfor er eiendommen din nå plutselig innegjerda?

– Hva hadde du gjort hvis du eide ett hockeylag som har vunnet det meste, men nå plutselig er på syvendeplass i serien? Da gjerder du deg inne, sier en munter Tore Christiansen til NRK.

Han har ikke lyst å si noe rundt ryktene om at skuespiller Tom Cruise skal bo på eiendommen hans i forbindelse med filminnspillinga.

– Jeg vil ikke kommentere det. Jeg pleier aldri snakke om det som skjer i min private sfære, sier han.

Tom Cruise i rollen som Ethan Hunt friklatrer i Grand Canyon i Mission: Impossible 2.

Bildet er fra innspillinga av "Mission Impossible 2" i USA.

Foto: United International Pictures

Klatre opp Preikestolen

Over helga kommer Tom Cruise til Rogaland i forbindelse med filminnspillinga av «Mission Impossible 6». Han skal klatre de siste stupbratte meterne opp til kanten av Preikestolen.

Per Henry Borch i produksjonsselskapet Truenorth Norway tror scenen som spilles inn på det berømte fjellplatået, blir en sentral del av filmen.

Illustrasjon av hvordan Tom Cruise skal klatre i Preikestolen.

Slik ser filmproduksjonen for seg en sentral scene i «Mission Impossible 6», der Tom Cruise klatrer opp til kanten av Preikestolen.

Foto: Truenorth Norway AS

Torsdag starta så vidt arbeidet med å rigge Preikestolen klar til filmsett, men arbeidet ble kraftig forsinka på grunn av mye tåke i området. Fredag var det mye mer aktivitet på fjellplatået, og helikoptre kjørte i skytteltrafikk med leveranser av utstyr.

Cruise-fans ønsker glimt av stjernen

Samtidig var det mye aktivitet på Tore Christiansen sin eiendom i Jåttåvågen fredag formiddag. NRK var til stede i området, og observerte mange arbeidere i sving rundt huset. Det var også mye biltrafikk til og fra eiendommen.

Tore Christiansen og kona kjøpte eiendommen for 11,3 millioner kroner i 2007, ifølge Stavanger Aftenblad som først viste bildene av at eiendommen nå er innegjerda.

Christiansen-eiendom

Fredag formiddag var det mye aktivitet på eiendommen til Tore Christiansen i Stavanger. Her er arbeidet med inngjerdinga så smått i gang.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

Mange er spent på om det blir mulig å få et glimt av Hollywood-stjernen i Rogaland i løpet av de neste dagene. Ved Preikestolen blir det ikke mulig å komme veldig tett på platået der selve innspillingen skjer.

Det er ventet at både paparazzifotografer og turister tropper opp i nærheten av turistattraksjonen i Lysefjorden.

Per Henry Borch mener sjansen for å se filmstjerner, er større i Stavanger.

– Du vil bli skuffet om du går opp og tror du skal få se en filminnspilling. Det er større sjanse for å se en skuespiller i Stavanger enn ved Preikestolen, har han tidligere uttalt til NRK.

Tom Cruise-fans ved Preikestolen

Katrine Tuntland (t.v.) er en av dem som håper å få et glimt av Hollywood-stjernen. Torsdag var hun klar med plakater ved Preikestolen. Cruise er ikke venta å ankomme Rogaland før tidligst mandag.

Foto: Magnus Stokka / NRK