NRK Meny

Rogaland Teater

 • Byantikvaren tillater riving

  En fersk konsulentrapport anbefaler at teateret utreder nybygg på dagens tomt. Byantikvaren ser helst at både hovedsalen og den eldste delen av fasaden mot nord (bilde) innlemmes i et nybygg. – Den over hundre år gamle bygningen står på en nasjonal verneplan over kulturbygg, men er ikke fredet, sier byantikvar Hanne Windsholt.

  Rogaland Teater
  Foto: Byantikvaren / Stavanger
 • Vurderer nytt teater på gammel tomt

  Rogaland Teater bør vurdere å rive det gamle teaterhuset og bygge nytt på dagens tomt i Kannik, anbefaler en ny rapport. Hvis teateret slipper å kjøpe ny tomt, kan byggeprosjektet bli nesten 500 millioner billigere, ifølge rapporten.

  Rogaland teater
  Foto: Gunnar Morsund / NRK
 • Billettauke i 2017

  Rogaland Teater selde nærare 89.000 billettar i fjor, ei auke på 15 prosent frå året før. Teateret har nå fleire framsyningar enn før i løpet av eit år, og kvart stykke vert også vist fleire gonger. I 2017 var det 522 framsyningar i teateret.

 • Knausgård-bok blir teater

  Karl Ove Knausgårds «Om våren» settes opp på Rogaland Teater i mai. Romanen fra 2016 har blitt beskrevet som smertefull, og ble godt mottatt av kritikerne. Boka tar for seg en vårdag i Knausgårds liv, og er skrevet til hans da nyfødte datter.

  Karl Ove Knausgård
  Foto: KALLESTAD, GORM / NTB SCANPIX
Tore Renberg har rykket fram til hovedscenen på Rogaland Teater når teppet går opp neste helg. Indianeren er Renbergs andre teaterstykke der han sjøl har regien, og han håper det ikke blir hans siste.