Hopp til innhold

Glenn André Kaada ny teatersjef i Stavanger

Skuespiller og regissør Glenn André Kaada (37) fra Stavanger blir ny teatersjef ved Rogaland Teater. Han overtar etter Arne Nøst, som går av ved årsskiftet 2018/19, etter ti år i jobben.

Glenn André Kaada

NY SJEF: 37-åringen Glenn André Kaada fra Stavanger stakk av med sjefsjobben ved Rogaland Teater, og fikk applaus fra de ansatte da nyheten ble kjent i dag.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Det var jubel og applaus da Kaada ble presentert for de ansatte på teateret i dag tidlig.

Blant de 18 søkerne var Nationaltheatrets husinstruktør Kjersti Horn, Nationaltheatrets dramaturg Njål Helge Mjøs, samt de lokale skuespillerne Espen Hana og Torfinn Nag.

–Jeg skal brette opp ermene og gå «all in» sier Kaada:

Det er overveldende og veldig rørende å få tilliten. Jeg er takknemlig og litt sjokkert.

–Er du overraska?

–På en måte er det surrealistisk, men jeg har vært tilknyttet huset i snart 30 år, så det føles også veldig naturlig og riktig.

Peer Gynt på Rogaland Teater

TITTELROLLE: I 2011 spilte Kaada tittelrollen i «Peer Gynt» instruert av Kjersti Horn, som også søkte jobben som teatersjef. Stykket ble også vist under Festspillene i Bergen.

Foto: Emile Ashley

Begynte som 8-åring

Kaada kom til barneteateret ved Rogaland Teater som 8-åring i 1988. Han ble fast ansatt etter at han gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 2003.

Hans første rolle var som Stanley i «En handelsreisendes død» i 2004. Utenfor teateret var han med i dramaserien «Seks som oss» på TV 2, og i spillefilmen «Blodsbånd» i 2007 av Marius Holst. I 2011 hadde han tittelrollen i «Peer Gynt», som også ble satt opp under Festspillene i Bergen.

Han har også hatt regijobber, og vant Heddaprisen for stykket «Perpleks» i 2014.

Kaada har ikke ledererfaring, men har vært tillitsvalgt, og vært med i styret for Norsk Skuespillerforbund i åtte år.

De siste tre årene har han hatt permisjon for å jobbe som regissør og skuespiller ved Det Norske Teatret, Riksteatret og Nationaltheatret, samt diverse film og tv produksjoner.

Vil tilby noe for alle

Hvorfor vil du bli sjef?

–Jeg har hatt stort engasjement for teateret lenge. Nå kan jeg også påvirke det som skal skje på huset jeg elsker.

–Hvordan vil vi merke at du er sjef?

–Fordi jeg kjenner teateret så godt, kan jeg få de sterke sidene enda mer fram; den høye kvaliteten, lekenheten, djervheten. Målet er at det skal være noe for alle, men alt er ikke for alle.

Kaada legger til at han vil spisse profilen på de ulike scenene, og gi skuespillerne mye påvirkningskraft.

Han hadde kraften

Styreleder Inger Østensjø sier Kaada ble valgt fordi han med stor troverdighet har overbevist styret om at han kan og vil gjøre en god jobb.

Inger Østensjø

Styreleder Inger Østensjø ved Rogaland Teater sier Kaada totalt sett var den sterkeste søkeren, med sitt store engasjement, kunstneriske styrke og sine personlige egenskaper.

Foto: Arild Eskeland / NRK

–Et engasjert og genuint teatermenneske, som vektlegger teater som kollektiv kunstform, det uprøvde og nyskapende. Kombinert med hans engasjement og personlige egenskaper, så var han den beste.

–Har dere lagt vekt på at han er en lokal søker?

–Nei, vi valgte ham på grunnlag av hans egen styrke; ikke sett i forhold til de andre.

Kaada tiltrer stillingen 1. januar 2019. Han overtar etter Arne Nøst, som har vært teatersjef i ti år.