Hopp til innhold

Frastjålet musikkutstyr for 100.000 kroner

Reidar Larsen kom til et musikkstudio som manglet det viktigste søndag. Datamaskinen med musikkfiler etter hundrevis av arbeidstimer, var stjålet.

Hyllestkonsert for John Gerhard Steen

Reidar Larsen kom til et musikkstudio som manglet det meste av datautstyr og mikrofoner søndag.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Flere mikrofoner er også borte. Tyveriet må ha skjedd en gang mellom middag fredag og middag søndag. Tyvene har kommet seg inn en dør jeg ikke visste fantes, sier Reidar Larsen.

Han har øvingslokaler i Øst på Storhaug i Stavanger. Tyvene har kommet seg inn gjennom en åpen dør på baksiden av bygget, gjennom et teknisk rom, og inn til Larsens studio.

– Det ligger mye igjen, blant annet instrumenter. Et keyboard er flyttet på, men står igjen. Det virker som tyvene har fått det travelt, sier Larsen. Han anslår at Macen og utstyret som er stjålet, er verdt nærmere 100.000 kroner.

Larsen er anser dette som et feigt bakholdsangrep, og mener det gir en ubehagelig følelse at noen har vært inne i det han betegner som det aller helligste.

Geoparken ekspempel på god byutvikling

Også Rogaland Teater opplevde tyveri fra teltet de har satt opp ved Geoparken.

Foto: Anett Johansen Espeland

Men det er ikke bare Larsen som har hatt innbrudd i helga. Rogaland Teater har rigget til et stort telt der de har årets sommerforestilling ved Geoparken i Stavanger sentrum. Der har det vært innbrudd både natt til lørdag, og natt til søndag.

– De har stjålet to datamaskiner, en laptop, og en Mac. Pluss sjokolade, sier informasjonssjef Pernille Kaldestad ved Rogaland Teater.

– «Jungelboken» hadde fulle hus både lørdag og søndag, men vi klarte å hive oss rundt, slik at forestillingene gikk som planlagt. Ingenting er hellig lenger, heller ikke barneforestillinger, sier Kaldestad.

Flere nyheter fra Rogaland